Süper Lig’de ilk altı Avrupa’da yarı final

Süper Lig’de ilk altı Avrupa’da yarı final
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Türkiye ligini ilk 6 içinde bitirirsek başarılı sayılırız” derken UEFA’da ise çıtayı yüksek tuttu: Juventus sınavlarını önemli bir eşik olarak görüyoruz. İtalyanları geçebilirsek çeyrek ya da yarı finalde

Bordo mavili kulübün teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, kendi hedefleri, takımın durumu, futbolcu analizleri ve Avrupa hayalleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Dergisi’ne röportaj veren tecrübeli çalıştırıcı, savunmaya değer veren bir teknik adam olduğunu ifade ederek, “Kazanamıyorsan kaybetme anlayışı sürekli var olacak. Morinho da Lucescu da bunu yapıyor. Dünyada bu düşünceyi savunan ve uygulayan belirli seviyede teknik adamlar var” dedi. Trabzonspor’da teknik direktörlük yapmasıyla ilgili olarak Akçay, “Trabzonlu olup Trabzon’da yaşayıp antrenörlük yapan her insanın bu noktayı hayal etmesi kaçınılmaz gibi geliyor bana. Benim için de önemli bir noktaydı. Sürpriz oldu diyebilirim” dedi.

Kabul görmek zor

Akçay, takım olarak maksimum seviyede oldukları zaman başarılı olabileceklerini vurgulayarak, “İlk altı arasında olabilirsek bu yıl için kendimizi başarılı sayabiliriz. Avrupa serüveninde Juventus’u geçmek önemli bir eşik olarak kabul edilebilir. Avrupa Kupası’nda çeyrek ya da yarı final arasında git geller yaşıyoruz. Bunu başarırsak önemli bir çıkış olur” dedi. Taraftarların her zaman haklı olduğunu belirten bordo mavili çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle kendi yöresinde insanın kabul görmesi ve benimsenmesi zordur. Biz de Trabzonlu olmamıza rağmen şehrin geneli tarafından kabul görmeyince üzülüyoruz. Atomu parçalamaktan daha zor bir direnç yaratıyor ön yargılar.” 

90 dakika oynayanlar dinlendi

Trabzonspor ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da dün sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Janko ve Bosingwa takımdan ayrı düz koşu yaparken, teknik direktör Reşit Akçay, Kasımpaşa maçında 90 dakika oynayan Aykut ve Malouda ile sakatlıkları devam eden Soner ve Gökhan’a izin verdi. Fatih Öztürk ise eşinin doğum yapacak olması nedeniyle izin aldığı için antrenmana katılmadı. Bordo mavili takım ısınma ve kondisyon çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç yaparak taktik çalışması gerçekleştirdi.

Batuhan elde kaldı!

Trabzonspor’da kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz için ise kulübe her hangi bir resmi teklif gelmedi. Bu nedenle Batuhan’ı Trabzon’a çağıran yetkililer, takımdan ayrı olarak çalışmalarına başlaması için program vereceklerini söylediler. Sezon başında bordo mavili formayı büyük umutlarla giyen 22 yaşındaki forvet, geride kalan 17 haftada 2 kez oyuna sonradan girip 41 dakika sahada kalmış ve antrenman programlarına uymadığı için gözden düşmüştü.