KPSS'de Türkiye 25'incisi olan genç mülakatlarda elendi

KPSS'de Türkiye 25'incisi olan genç mülakatlarda elendi
Maddi imkansızlıklardan dolayı Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bırakan ve aylarca iş bulamayınca, ekmeğini sokaklardan kazanan Hakan Efe isimli vatandaş, KPSS'de Türkiye 25'incisi olmasına rağmen mülakatlarda elendi.

Hakan Efe isimli vatandaş, öğrencisi olduğu Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi''ni maddi imkansızlıklar nedeniyle bırakmasının ardından aylarca iş bulamayınca çöp konteynerlerinden plastik toplayarak yaşamını sürdürmeye devam etti. 

KPSS''DE TÜRKİYE 25''İNCİSİ OLDU AMA MÜLAKATLARDA ELENDİ

Ekmeğini sokaklardan kazanan Hakan Efe, diğer yandan hazırlandığı KPSS’de 96,58 puan alarak Türkiye 25’incisi oldu.

Türkiye 25''incisi olan Hakan Efe''nin mülakatlarda elendiği öğrenildi. 

Olayı sosyal medya hesabından paylaşan Avukat Umur Yıldırım, "Maddi imkansızlıklardan dolayı Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi''ni bırakan ve aylarca iş bulamayıp ekmeğini sokaklardan kazanan Hakan Efe kardeşimiz, KPSS''de Türkiye 25.''si olmuştu lakin mülakatlarda ise elenmişti." ifadelerini kullandı.



HAKAN EFE KİMDİR?

Antalya''nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan Hakan Efe, fen lisesinden mezun olup, 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi''ni kazandı. Efe, bir yıl sonra Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı.

Bu süreçte ortaöğretim KPSS sınavlarına da hazırlanan Efe, 98.5 puan alarak Türkiye 13''üncüsü oldu, eğitim gördüğü Marmara Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığında tahakkuk personeli olarak çalışmaya başladı.

Amirleriyle yaşadığı sıkıntı yüzünden memuriyetten istifa eden Efe, ilerleyen süreçte maddi sıkıntılar ve annesinin kansere yakalanması üzerine Antalya''ya dönüş yaptı.

Efe, burada geçici işlerde çalışmaya başladı, geçtiğimiz yıl da annesini kanserden dolayı kaybetti. Yaklaşık 1,5 yıldır boyunca işsiz kalan Efe, çöp konteynerlerinden plastik ve metal atıkları toplayarak geçimini sürdürmeye devam ediyor.

Son olarak Ekim ayında KPSS''ye tekrar hazırlanmaya başlayan Efe, zor şartlar altında hem çalıştı hem derslerine hazırlandı ve son KPSS sınavından 96,5 puan alarak Türkiye 25''incisi oldu.

 

İlgili Haberler