Dink soruşturmasında 2 polis tutuklandı

Dink soruşturmasında 2 polis tutuklandı
Hrant Dink soruşturmasında haklarında yakalama kararı çıkarılan polis memurları Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu tutuklandı. O dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olan Mumcu ile polis memuru Zenit’in serbest bırakılmalarına savcılıkça yapılan itiraz kabul edilmişti.

Dink soruşturmasında 2 polis tutuklandı

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan polis memurları Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu tutuklandı.
Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, o dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olan Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit’in serbest bırakılmalarına savcılıkça yapılan itiraz kabul edilmişti. Soruşturmada, “şüpheli” sıfatıyla 26 Aralık 2014’te ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit’in serbest bırakılmalarına soruşturmayı yürüten savcılık itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, cinayette ihmali olduğu ve o dönem Trabzon’dan İstanbul’a ve Ankara’ya farklı raporlar gönderdiği iddiasıyla Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.