Kripto para ile tost dönemi

Kripto para ile tost dönemi
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaklaşık 2 yıldır tost satarak geçimini sağlayan Ahmet Bağiçi, müşterilerine kripto para ödeme yapabileceklerini söyledi. Kripto para ile tost satışı yapan Bağiçi, ileride kripto paraya ilginin artacağını düşündüğünü belirterek "Müşterilerimize ekstra bir ödeme seçeneği sunuyoruz" dedi.

Alanya''da yaklaşık 2 yıldır tost dükkanı işleten Ahmet Bağiçi, nakit ve kredi kartı ile satışının yanında son zamanların yaygınlaşan kripto para birimleri ile ödeme yöntemini başlattı. Müşteriler Bitcoin, Ripple, Ethereum ve Waves gibi kripto paraları kullanarak ödeme yapabiliyor. Müşterilerine ödemede kolaylık sağladığını belirten Bağiçi, bu uygulama ile Alanya''da ilk ve Türkiye''de kurumsal firmalar haricinde esnaf olarak tek olduğunu söyledi.

Bir süredir yaygınlaşan kripto paralar hakkında kendisinin de bir adım atması gerektiğini düşünerek harekete geçtiğini ifade eden Bağiçi, "Son dönemde gündemde olan kripto paralarla ilgili bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. O yüzden müşterilerime kripto paralarının hepsiyle ödeme imkanı sundum. Bu şekilde kendi kullandıkları borsadan ya da soğuk cüzdanlarından QR koduyla işletmemizin kripto para hesabına ödeme yapabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Uygulama ile ilgili olumlu tepkiler aldığını belirten Bağiçi, "Gençlerin kullanmaya başladığı kripto paralarla ilgili bu yaptığımız uygulama sonrası güzel tepkiler alıyoruz, daha da güzel tepkiler alacağımızı düşünüyoruz. İlerleyen dönemlerde kripto paraya ilginin artacağını düşünüyorum. Müşterilerimize ekstra bir ödeme seçeneği sunuyoruz" dedi.

Uygulamayı ilk duyanların şaşırdığını aktaran Bağiçi, "İlk başta şaşırıyorlar sonra nasıl yapıldığını soruyorlar. Herhangi bir kripto para borsası kullanıyorlarsa onunla ödeme yapan arkadaşlarım oluyor. Tepkiler güzel, biz de memnunuz. En azından ilgi çekmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.