Kubilay'a büyük tören

Kubilay'a büyük tören
Kubilay'a büyük tören

Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, katledilişinin 79. yıl dönümünde Menemen’de düzenlenen törenlerle anıldı.

Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, katledilişinin 79. yıl dönümünde Menemen’de düzenlenen törenlerle anıldı. Törenler, “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü” ile başladı
Ellerinde bayrakları ile Menemen Tren Garı önünde toplanarak törene katılan vatandaşlar yürüyüş boyunca slogan atarak gericiliği lanetlediler.
Törenlere katılanlar arasın Kubilayın torunları ve Ege Ordu Komutanı Kıvrıkoğlu da vardı.
Kubilay’ın şehit edilişinin 79. yıl dönümünde düzenlenen törenler, İzmir’in Menemen ilçesinde, “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü” ile başladı. Menemen Tren Garı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte sloganlar atarak, Kubilay Anıtı’nın bulunduğu Yıldıztepe’ye kadar yürüdü. 380 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı. Yıldıztepe’deki tören, anıta çelenklerin konulmasıyla başladı.

Kubilay’ın torunları
Buradaki törenlere Kubilay’ın torunları Vedat, Bircan, Kemal, Ayten, Aktuğ, Müjgan, Mustafa Kubilay ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, parti meclisi üyesi Berhan Şimşek, CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Vali Vekili Sait Topoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler ile ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hunharca katledildiler
Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Yarbay Saim Kaya, 79 yıl önce Menemen’de genç Cumhuriyeti hedef alan gerici ve yobazların, Cumhuriyetin bütün erdemlerini gönüllerinde taşıyan inançlı kişiler Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçi Hasan ve Şevki beylerin hunharca katledildiğini söyledi.