Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy müjdeyi verdi. Mayıs sonuna kadar hepsi aşılanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy müjdeyi verdi. Mayıs sonuna kadar hepsi aşılanacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm personelinin tamamının mayıs sonuna kadar aşılanacağını açıkladı. Bakan Ersoy, "Geçen seneye kıyaslandığında hem önlemler daha fazla artırıldı hem de turizm personelinin tamamı aşılanmış olarak hizmet verecek. Geçen seneye kıyaslandığında, Türkiye'nin turizm hizmetleri çok daha konforlu ve sağlıklı şekilde sunulacak." dedi.

AA''da yer alan habere göre, yeni tip korona virüs salgını çerçevesinde turizm sektöründe çalışanlar için yeni bir karar alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mayıs sonuna kadar turizm personellerinin tamamının aşılanacağını duyurdu.

"MAYIS SONUNA KADAR AŞILANACAK"

Aşılama çalışmalarına değinen Bakan Ersoy, "Güvenli Turizm Sertifikası''nı daha güvenli hale getirecek olan Türkiye genelindeki turizm çalışanlarının tamamını aşılıyoruz. Sektörde havacılık, havalimanları, seyahat acenteleri, turistik taşımacılık. otel konaklamaları veya Turizm Bakanlığı belgeli restoranlar olsun bunların tamamı, geçen aydan itibaren açık olanlar öncelikli olmak kaydıyla aşılanmaya başlandı, mayıs sonuna kadar personelin tamamı aşılanmış olacak. Geçen seneye kıyaslandığında hem önlemler daha fazla artırıldı hem de turizm personelinin tamamı aşılanmış olarak hizmet verecek. Geçen seneye kıyaslandığında, Türkiye''nin turizm hizmetleri çok daha konforlu ve sağlıklı şekilde sunulacak." diye konuştu.

"TATİLE GELİP KORONA OLAN TURİST SAYISI ÇOK DÜŞÜK"

Türkiye''nin almış olduğu önlemlerin son derece etkili olduğunu aktaran Ersoy, "Türkiye''de tatile gelip ülkesine dönen turistlerde Covid-19 bulunma oranı çok çok çok düşük, yüzlerle değil on binlerle ifade edilecek kadar düşük çıktı." dedi.

10 BİNİN ÜZERİNDE İŞLETMEYE SERTİFİKA

Türkiye''de ne kadar turizm işletmesinin sertifika aldığına ilişkin soruya açıklık getiren Ersoy, sertifika programının sadece otelleri değil, turizm taşımacılık, havalimanları, havayollarını da kapsadığını bildirdi.

Ersoy, sertifika programında bu yıl yeni önlemler de eklediklerini, "şu an itibarıyla 10 binin üzerinde işletmenin sertifikasyon programına dahil olduğunu" söyledi.

152 KRİTERE ÇIKTI

Otellerde de Güvenli Turizm Sertifika Programı kriterleri uygulandığını anlatan Ersoy, geçen yıl programa 136 kriterle başladıklarını, bu yıl ise önemleri daha da artırarak 152 kritere çıkardıklarını bildirdi. Çok iyi bir sertifikasyon programı uygulandığına değinen Ersoy, programın uluslararası alanda, Avrupa genelinde en az 5 ve daha fazla ülkede akredite olmuş firmalar tarafından verildiğini söyledi.

Ersoy, sertifikayı alan otellerin ayda 3''ü habersiz, biri haberli 4 kez denetlendiğini belirtti.