Hazineye ait araziler kapış kapış. Bodrum,Çeşme Alanya, Kemer ve Karadeniz'de 51 parça satılacak.

Hazineye ait araziler kapış kapış. Bodrum,Çeşme Alanya, Kemer ve Karadeniz'de 51 parça satılacak.
Deniz, orman ve yaylalar kapış kapış satışa çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı,Bodrum Alanya, Kemer ve Çeşme’de denize yakın, Karadeniz’de ise yaylalarla orman arazilerini bedavaya tahsis ediyor. İhaleye çıkacak arsa adeti 51. Haydi vatandaş kapışın…

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nden kelepir araziler. Hazineye ait paha biçilemez araziler 49 yıllığına bedavaya tahsis ediliyor. Tahsis edilecek araziler arasında turizmin gözbebeği Bodrum, Belek, Alanya, Kemer, Çeşme arsalar bulunuyor. Bunun yanında Karadeniz yaylalarında da arsalar bulunuyor. Tahsis edilecek arazi sayısı 51. Turizm yatırımcılarına otel yapmaları şartıyla 49 yıllığına tahsis edilecek. Tahsis süresi Cumhurbaşkanı kararısyla 75 yıla kadar uzatılabilecek.

YERLİ YABANCI YATIRIMCI AYRIMI YAPILMAYACAK.

Yatırımcıdan sadece sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenecek. Tahsislerde yerli ya da yabancı ayrımı gözetilmeyecek. Türkiye’de binlerce konut alan yabancılar bu yolla kamuya ait arsalara bedavaya 49 yıllığına sahip olacaklar.

Bedaya tahsis edilen arazilerde lüks oteller tatil köyleri butik oteller yapılacak.

İki Hazine arazisine ise toplam 350 yatak kapasiteli iki ayrı personel lojmanı inşa edilecek. Tahsis edilecek bazı alanların halen ‘orman'' niteliğini koruyor olması dikkat çekti.

Antalya''nın Kemer Çamyuva, Alanya, Belek, Gazipaşa, Side ve Manavgat turizm bölgelerinde yer alan devasa büyüklükteki 15 parça Hazine mülkü turizmcilere verilecek.Aydın ve Muğla bölgesinin turizm ilçelerindeki kamu arsalara özel şirketlere tahsis edilecek.

KARADENİZ’DE DE YAYLA ARAZİLERİ BEDAVA TAHSİS EDİLİYOR

Ordu’da dört orman alanına dört otel yapılacak. Trabzon’da ise orman alanına 400 şakamyı otel yapılmasına izin verilecek. Kars Sarıkamış’ta da orman alanlarına tahsis yoluyla tesisler yapılacak

İlgili Haberler