Kum fırtınası Konya'yı yuttu. Gündüz vakti geceyi yaşadılar. Halk korkudan evlerine kapandı. 

Kum fırtınası Konya'yı yuttu. Gündüz vakti geceyi yaşadılar. Halk korkudan evlerine kapandı. 
Konya'da fırtına nedeniyle çok sayıda aracın üzerine ağaç devrildi. Ereğli İlçesi'nde kum fırtınası yaşandı. Toz bulutu bir anda kentin üzerini kapladı. Gündüz vakti gece görüntüleri yaşandı. Ev ve işyerleri lambalarını yakmak zorunda kaldı. Halk büyük panik yaşadı. Bir çok kişi evlerine kapandı. 

Kent merkezinde etkili olan ve yaklaşık 30 dakika süren ve saatteki hızı 50 kilometreye kadar ulaşan  rüzgar nedeniyle çok sayıda aracın üzerine ağaç devrildi. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken, şans eseri yaralanan olmadı. Rüzgar bir süre sonra yerini yağmur yağışına bıraktı. Devrilen ağaçlar ise belediye ekipleri tarafından kesilerek yoldan kaldırıldı.

Konya kent merkezinde etkili olan kuvvetli rüzgar Ereğli ilçesine ulaştığında kum fırtınası oluşturdu. Bir anda kentin üstünü kaplayan toz bulutu nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. 

Aniden etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzünü toz bulutu kapladı. Kırsal bölgelerde çalışan tarım işçilerinin fırtına nedeniyle çadırlarının uçtuğu öğrenilirken, toz  bulutunun görüş mesafesini kısıtlanmasıyla trafikte de aksamalar meydana geldi.

 

yenicag-kum-01.jpgyenicag-kum-02.jpgyenicag-kum-04.jpgyenicag-kum-05.jpg

İlgili Haberler