Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu merkez bankasını fena yakaladı

Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu merkez bankasını fena yakaladı
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’dan Merkez Bankası rezervleriyle ilgili kritik bir soru geldi. Babuşçu Kur Korumalı TL Mevduat Hesaplarıyla ilgili detaylar veren Babuşçu “Merkez Bankası’nın döviz rezervleri artmıyor neden” diye sord

Herkes bu sorunun cevabını arıyor

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından Merkez bankasına kritik bir soru yöneldi. İşte O soru:

"3 Mart itibarıyla KKM hesabı sayısı 870 bine, hesaplardaki toplam tutar ise 535 milyar TL''ye ulaşmıştır. Tutarın % 58''i yani 308 milyar TL''si döviz dönüşümlerden, % 42''si yani 227 milyar TL''si TL dönüşümlerden oluşmaktadır. Ama Merkez Bankası döviz rezervleri artmıyor. Neden"

 

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ GERİLEDİ

Şenol Babuşçu Merkez Bankası’na bu soruyu yöneltti. Merkez Bankası’nın rezervlerinin 25 Şubat haftasında düştüğü ortada. Çünkü,Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz rezervleriyle ilgili yaptığı açıklamada brüt döviz rezervleri 25 Şubat haftasında 113,14 milyar dolar seviyesine gerilediğini ifade etti. 

Net döviz rezervi de 19,8 Milyar dolardan 25 şubat haftasında 18,2 Milyar dolara gerilediği rakamlarla belirtilmişti. Ancak hem brüt döviz rezervinde hem de net döviz rezervindeki düşüşle ilgili bilgi verilmedi.

İlgili Haberler