Laikliği hedef alan ilahiyatçıya Mustafa Şentop’tan ziyaret: Kadınlar ile ilgili skandal paylaşımları vardı

Laikliği hedef alan ilahiyatçıya Mustafa Şentop’tan ziyaret: Kadınlar ile ilgili skandal paylaşımları vardı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, oğlunun evlilik töreni için geldiği Denizli’de Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü'nü ziyaret etti. Mustafa Şentop burada laikliği ve kadınları hedef almasıyla bilinen; daha önce “Sevişirken soyunmayın” açıklamasıyla gündem olan ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit'le görüştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, oğlu Mehmet Selahaddin Şentop ve gelini Ayşegül Akbulut''un evlilik töreni için geldiği Denizli''de Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü''nü ziyaret etti.

Şentop ziyaret sırasında, geçmişte laikliği ve kadınları hedef aldığı skandal sözleriyle bilinen ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit''le de görüştü. Görüşmenin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Şentop, ziyaretine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Denizli ziyaretimizde, Türkiye''nin ilk İslami İlimler Enstitüsü olan Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’nü ziyaret ederek, akademik çalışmaları hakkında bilgi aldık. Okulumuzda kıymetli hocamız Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit ve gençlerle de sohbet etme imkânı bulduk."

“SOKAKTA YEMEK YİYEN KADINLAR DAYAK YER”

Akşit daha önce, "Cinsel münasebet esnasında affedersiniz eşeklerin yaptığı gibi tamamen soyunmayın. Çünkü orada melekler vardır, siz soyunursanız melekler dışarıya çıkar, şeytan da odada tek kalır ve oluşacak çocukta şeytanın nasibi olur." İfadeleri ile bir ramazan programında, regl dönemlerinde oruç tutmayan kadınların sokakta yemek yemeleri hakkında, "O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler." ifadeleri sebebiyle büyük tepki görmüştü.

İlgili Haberler