Hamilton’a 10 sıra grid cezası

Hamilton’a 10 sıra grid cezası
Formula 1 takımlarından Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton, güç ünitesindeki değişiklik nedeniyle pazar günü yapılacak Türkiye Grand Prix'sine 10 sıra geriden başlama cezası aldı.

Dünya şampiyonu takım, Hamilton''ı sezon sonuna kadar şu andaki güç ünitesinde bırakma riskini değerlendiriyordu.

Ancak şampiyonluk mücadelesinde yarış dışı kalmanın etkilerinden endişe ettikleri için, Hamilton''a Türkiye''de yeni bir içten yanmalı motor takılmasına karar verdiler.

Formula 1 Dünya Şampiyonası''nda bu sezon pilotlar klasmanında Hamilton, Verstappen''in iki puan önünde lider konumda bulunuyor. Şampiyonada, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık gerekçeleriyle araçlarda bir sezonda en fazla üç kez güç ünitesi değişikliğine izin veriliyor. Ancak, Hamilton 4 kez bunu yaptığı için ceza aldı.

Büyük Britanya basınına konuşan Mercedes''in direktörü Toto Wolff, İstanbul''daki yarışta Hamilton''ın aracında güç ünitesinin değiştirilebileceği yönündeki iddialara ilişkin, "Bunu yapabiliriz, ama bu konuda son kararı henüz vermedik" demişti.

Mercedes araçlarındaki en önemli sorunun dayanıklılık olduğunu vurgulayan Wolff, "Araçta titreme gibi diğer sorunlarla baş edebilirsiniz ama dayanıklılık, en önemli konudur. Burada sorun yaşarsanız, yarışı bitirememe tehlikesi doğar. Bu yönde bir değişiklik yaparsak bu durum ortadan kalkmış olur. Yarışı ikinci veya üçüncü sırada tamamlayabiliriz, bunda sorun yok çünkü Formula 1 uzun bir maraton" değerlendirmesinde bulundu.