Libya’da askeri okula saldırı: Çok sayıda ölü var!

Libya’da askeri okula saldırı: Çok sayıda ölü var!
Libya’da General Hafter’e bağlı güçler bir askeri okula saldırı düzenledi. Savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıda 30 kişi hayatını kaybederken 33 kişi yaralandı.

Libya’nın başkenti Trablus’un güneyinde buluna bir askeri okula saldırı düzenlendi. General Hafter güçlerinin düzenlediği saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun 18-25 yaş arası gençlerin olduğu belirtiliyor.

Libya'nın doğusunda Halife Hafter'e bağlı savaş uçaklarının başkent Trablus’un güneyindeki Hadba bölgesindeki askeri okul öğrenci yurduna düzenlediği saldırıda çoğu öğrenci 30 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanlığına bağlı Saha Tıbbı ve Destek Merkezi tarafından yapılan açıklamada, cumartesi gecesi Trablus'un güneyindeki askeri okula düzenlenen hava saldırısında çoğu öğrenci 30 kişinin öldüğü, 33 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Askeri akademi yakınındaki yaralıların getirildiği El-Hadra Hastanesi'nin önüne çok sayıda ambulans ulaştı. Ayrıca, askeri akademide bulunan öğrencilerin yakınları da hastaneye akın etti.

Hastane yetkilileri, hayatını kaybedenlerin çoğunun 18-25 yaş arası gençlerden oluştuğunu iletti.

Yaralılar hakkında bilgi almak isteyen ailelerle hastane güvenlik görevleri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Sağlık Bakanlığı, Trabluslulara kan bağışında bulunmaları çağrısı yaptı.

ÖĞRENCİLER BAHÇEDEKİ YOKLAMA SIRASINDA VURULDU

Görgü tanığı Abdülmelik Miftah Zeydan olay anına ilişkin şunları anlattı:

"Yatağımıza gitmeden önce yoklamaya katılmak üzere bahçede sınıflarımıza ve birliklerimize göre sıra düzeni alınır. Bu bölük de kendi sıra düzenini aldığı sırada havadan bomba atıldı ve büyük bir patlama oldu. İnsanların hepsi bir anda öldü. Hayatını kaybeden arkadaşlarımın ailelerine sabır diliyorum."

YAS İLAN EDİLDİ

Devlet Yüksek Konseyi olayın ardından yas ilan etti. Konsey, yaptığı yazılı açıklamada, bu korkunç saldırıya verilecek cevabın normal olmayacağı uyarısında bulundu. Askeri okula düzenlenen saldırının duyulmasının ardından Trablus, Misrata ve Zuvvara kentlerinde halk meydanlarda toplanarak olayı protesto etti.