Lübnan Cumhurbaşkanı: Suriyelilerin Lübnan'a entegre edilmesi teklifi affedilmez bir suçtur

Lübnan Cumhurbaşkanı: Suriyelilerin Lübnan'a entegre edilmesi teklifi affedilmez bir suçtur
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suriyeli sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Lübnan Cumhurbaşkanı, "Suriyelileri Lübnan toplumuna entegre etme çabaları, Lübnan'ın bedeli ne olursa olsun kabul etmeyeceği bir suçtur." dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn bazı ülkelerin Suriyelileri, Lübnan toplumuna entegre etmeye çalıştıklarını ve bunu affedilemez bir "suç" olarak gördüklerini söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı, iki günlük Beyrut ziyaretine başlayan Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Harjit Sajjan ile yaptığı görüşme sırasında Suriyeliler konusuna da değindi.

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN KABUL ETMEYECEĞİ BİR SUÇTUR"

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, şu açıklamaları yaptı: 

"Bazı ülkelerin Lübnan''daki yerinden edilmiş Suriyelileri (mültecileri) Lübnan toplumuna entegre etme çabaları, Lübnan''ın bedeli ne olursa olsun kabul etmeyeceği bir suçtur

Eğer amaç yerinden edilmiş Suriyelileri Lübnan''a yerleştirmekse, daha önce Filistinlilerin topraklarımıza yerleşmesini reddettiğimiz gibi, bunu kategorik olarak reddediyoruz."

1,5 MİLYON SIĞINMACI VAR

Lübnan''daki resmi tahminlere göre, Lübnan''daki Suriyeli mültecilerin sayısı 1,5 milyon, 880.000''i Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği''ne kayıtlı ve Lübnan yaklaşık 200.000 Filistinli mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı, "Yerel, bölgesel ve uluslararası yasalar herhangi bir nedenle bir halkı topraklarından çıkarmayı reddediyor" diyerek, "Dost ülkelerin Lübnan''ı destekleyeceğini umarak, özellikle Suriye''deki mevcut durum yerinden edilmişlerin ülkelerine geri dönmelerine yardımcı olduğu için Lübnan, topraklarında yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Suriyelinin (mülteci) varlığından kaynaklanan ekonomik, sosyal, sağlık ve güvenlik yüklerini artık kaldıramaz” dedi.

İlgili Haberler