Vatandaşlara binaların üzerinden ateş açıldı. Ülke diken üstünde

Vatandaşlara binaların üzerinden ateş açıldı. Ülke diken üstünde
Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta Şii Emel Hareketi ve Hizbullah destekçilerine binaların üzerinden ateş açıldı. Olayda 3 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, Beyrut Limanı''nda geçen yıl meydana gelen patlamayı soruşturan hakim Tarık el-Bitar''ın yerine başkasının atanması talebiyle Beyrut Adalet Sarayı önüne doğru yürüyüş için toplandı.

AA''nın bölgedeki muhabirinden alınan bilgiye göre, Beyrut Adalet Sarayı''na doğru yürüyüşe geçen göstericilerin Et-Tayyuna mevkiine geldiği sırada bazı binaların üzerinden ateş açıldı.

Olayda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü 20 gösterici de yaralandı. Gerginlik ile korkunun sürdüğü bölgeye çok sayıda güvenlik gücü intikal etti.

"SOKAKLARDA GÖRÜLEN SİLAHLI KİŞİLERE ATEŞ AÇILACAK"

Lübnan ordusu sivillerden Beyrut''ta çatışma bölgesindeki sokakları boşaltmasını istedi, sokaklarda gördükleri silahlı kişilere ateş açacaklarını duyurdu. Beyrut Limanı''nda 4 Ağustos 2020''de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

İlgili Haberler