Maden Suyu yararlı mı, zararlı mı?

Maden Suyu yararlı mı, zararlı mı?
Sade maden suyu içerek zayıflamak mümkün mü? Soda mideye zarar verir mi? Ne zaman içilmeli?.

Maden Suyu yararlı mı, zararlı mı?

Uzman diyetisyenler tarafından kabul edilen bu durumun sebebi maden suyunda sindirimi kolaylaştıran bikorbonat ve birçok mineral bulunmasıdır. Dahası maden suyu alkali bir yapıda olduğu için midedeki asidi nötralize ederek mideyi rahatlatmakta ve aynı zamanda besinlerin sindirim sürecine katkı sağlamaktadır. İşte tüm bu özellikleriyle sade maden suyu zayıflamaya yardımcı bir içecek olarak kabul edilir. Özellikle sabah aç karına içmek kilo vermeyi daha da kolaylaştırabilir.

SADE SODA KALORİSİ NE KADARDIR?

Diyetisyen Dilara Karaca 1 şişe sade sodanın yani 1 şişe sade maden suyunun 0 kalori olduğunu yani kalori içermediğini bildirmektedir.

SADE SODA ZAYIFLATIR MI?

Diyetisyen Hilal Kunak bu hususta şu bilgileri vermektedir:

" Sade sodanın (maden suyu) zayıflatıp zayıflatmadığı konusu merak konusudur. Maden suyu sağlıklı bir içecektir ve bunun yanısıra zayıflatıcı etkisi de vardır. Çünkü maden suyu düzenli şekilde tüketildiğinde kişi daha sık idrara çıkar ve bu sayede vücuttaki yağ ve toksinler vücuttan daha kolay atılır. Bu durumda kişide kilo verme gözlemlenir"

Diyetisyen Elveda Yener bu hususta şu bilgileri vermektedir:

"Sade maden suyu içinde karbondioksit bulunur ve da mideye tokluk hissi kazandır. Dolayısıyla bu durumda kişi daha az acıkır ve daha fazla yemek yeme ihtiyacı duyar. Ayrıca sade maden suyunda bulunan bikarbonat midedeki asidi nötralize ettiği için sindirim daha kolay gerçekleşir. Fakat belirmekte fayda vardır, eğer beslenmenize dikkat etmiyor ve egzersiz de yapmıyorsanız maden suyunu tek başına içmek kilo vermenizi sağlamaz. Bu faktörlere dikkat eder ve yanında düzenli maden suyu içerseniz kilo vermeniz kolaylaşır."

GÜNDE KAÇ BARDAK SADE SODA İÇİLEBİLİR?

Diyetisyen Mehmet Barış bu hususta şu bilgileri vermektedir:

" Sade sodada kalori miktarı 0 iken meyveli sodada kalori miktarı 74 kcaldir. Bu yüzden kilo vermenize katkı sağlaması için içeceğiniz sodanın sade olması gerekmektedir. Eğer çok tatsız geliyorsa ve içemiyorsanız içine biraz limon damlatabilir veya limon veya elma armut gibi meyve dilimleri ekleyebilirsiniz. Bu sayede içerken zevk almanızın yanısıra faydalı vitaminler da almış olursunuz. Günde 1 bardak sade soda içmeniz yeterlidir."

SADE SODA İLE 2 HAFTADA 5 KİLO ZAYIFLAMA KÜRÜ

Malzemeler

1 adet sade soda

2 tatlı kaşığı veya 2 adet sallama poşet yeşil çay

1 adet elma

Yarım limon

2 bardak su

KÜRÜN HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Ilk olarak yarım litre sıcak su içine 2 tatlı kaşığı yeşil çayı ekleyin ve demlenmesi için 10 dakika bekletin. Ardından içine yarım limonu sıkın ve limon kabuklarını ise içine doğrayın. Son olarak içine maden suyu eklediğiniz zayıflama kürünüz hazır, ister ılık, ister soğuk ve ister sıcak şekilde içebilirsiniz. Bu kürü 15 gün boyunca öğün aralarında 1 bardak kadar aksatmadan tüketin. Bu kür metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye katkı sağlar.

SADE MADEN SUYU İLE GÖBEK ERİTEN KÜR

Malzemeler

Bir adet sade soda

Yarım limon

3 yemek kaşığı yoğurt
 

KÜRÜN HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Göbek eriten kürü hazırlamak için öncelikle bir kaseye 3 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limonun suyunu alıp karıştırın. Ardından bu karışımı bir bardağa aktarıp içine sade maden suyunu yavaş yavaş ekleyin. Eğer hızlı eklerseniz karışım taşacaktır. Bu kürü düzenli uygulayıp beslenme ve egzersize de dikkat ettiğiniz taktirde göbeğinizden kurtulacaksınız.