Madrid'de tartışılan korona virüs kısıtlaması bugün yürürlüğe giriyor

Madrid'de tartışılan korona virüs kısıtlaması bugün yürürlüğe giriyor
İspanya’da korona virüs hasta sayılarının en fazla görüldüğü bölgelerden biri olan Madrid’de, kente giriş- çıkış yasaklarını içeren karar, bu akşamdan itibaren uygulanmaya başlayacak.

Madrid'de korona virüs kısıtlaması geri dönüyor

Korona virüs Avrupa’da etkisini sürdürürken, başta İspanya olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri de salgının etkisini azaltmak için çeşitli alanlarda kısıtlamalarda bulunmaya devam ediyor.

Dolaşım kısıtlamalarının ve ek önlemlerin Madrid özerk bölgesinin tamamına uygulanacak olmasına karşı çıkan Madrid özerk hükümeti, söz konusu genelgeye ihtiyati tedbir uygulanması talebiyle Ulusal Mahkeme'ye başvurdu.

Mahkemenin 15 gün içinde başvuruya yanıt vermesi gerekirken, yasal sürecin sonucu beklenmeden yeni kurallar uygulanmaya başlanacak. 

Madrid bölgesinde yaşayan yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren ve yerel saat ile 22.00'dan itibaren (TSİ 23.00) yürürlüğe girecek yeni kurallar gereği sadece ikamet, iş, okul veya yasal bir mazeret göstermeksizin bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklanacak.

Madrid özerk yönetiminin onayı olmadan merkezi hükümetin çıkardığı genelge sonrasında uygulanmaya başlanacak kurallar ülkede polemik yaratmıştı.