Mahkemeden flaş Aziz Yıldırım kararı. Türkiye'ye şikeyi sokan Galatasaray'dır, şikenin kralını Galatasaray yapmıştır demişti

Mahkemeden flaş Aziz Yıldırım kararı. Türkiye'ye şikeyi sokan Galatasaray'dır, şikenin kralını Galatasaray yapmıştır demişti
Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Sportif A.Ş.'nin Aziz Yıldırım'ın "Bu ülkeye şikeyi sokan Galatasaray'dır" sözleri üzerine açtığı manevi tazminat davasıyla ilgili son karar verildi . Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'a karşı açılan dava reddedildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, "Türkiye'ye şikeyi Galatasaray getirmiştir, şikenin kralını Galatasaray yapmıştır" diyen eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a karşı açılan dava reddedildi.

AZİZ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Yıldırım, 26 Mayıs 2016'da Antalya'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinden sonra yaptığı açıklamalarda, "Bu ülkeye şikeyi sokan Galatasaray'dır. 8-0'ı unuttu mu herkes? Arabalar… Ama 2000 yılında Fethullah Gülen'in dua ederek, Galatasaray'ı şampiyon yaptığı söyleniyor. Bende böyle bir şey yok. Onların Sturm Graz maçında son 5 dakikayı izleyin. Şike var mı yok mu?. Ama Galatasaray hep şike yapıyor. Beni daha fazla konuşturmasınlar, altından kalkamazlar. Hiç kimse kalkamaz. Önce herkes edepli olacak, adam olacak. Tek hakkı yenmeyen Beşiktaş ve Galatasaray!” ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Sportif A.Ş., bu açıklamaların ardından dolayı Aziz Yıldırım'a manevi tazminat davası açtı. İstanbul 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, 21 Şubat 2017'de verdiği kararda dava talebini reddetti.

İSTİNAF KARARI ONANDI

Galatasaray bunun üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi'ne gitti. Ancak kulübün istinaf başvurusu da 27 Aralık 2018'de reddedildi. Galatasaray, son olarak konuyu Yargıtay'a götürdü. Ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de 13 Ekim 2020'de söz konusu kararlara dair itirazları reddedip, istinaf kararını onayladı.