Makyajı temizlemeden uyumanın cildimize olumsuz etkileri

Makyajı temizlemeden uyumanın cildimize olumsuz etkileri
Makyaj, güzelliğe güzellik katan adımlardan biri olsa da uzun süre temizlenmediğinde cildimize zarar verebilir. Sabah özenerek yaptığımız makyajın akşama kadar durması normal karşılansa da makyajla uyumak cildimize olumsuz etki bırakır. Makyajla uyumanın alışkanlık hâline getirilmesi, kalıcı cilt problemlerini beraberinde getirir.

Meşhur atasözünü "Makyaj kalktığın yastıktan belli olur" diye değiştirebiliriz. Makyajla uyuduktan sonra yastığımızdaki lekeler ile karşı karşıya kalırız. Bununla birlikte uzun süre kapalı kalan gözenekler ve zorlanan kirpiklerimiz kendimizi kötü hissettirir. Gelin, hep birlikte makyaj ile uyumanın cildimize bıraktığı olumsuz etkilere göz atalım!

1. ERKEN YAŞLANAN CİLT

Uyku bedenimizi dinlendirirken aynı zamanda cildimizin de yenilendiği bir süreç. Her gece mışıl mışıl uyurken cildimiz boş durmayıp kendini yenilemek için çabalar. Eğer yüzümüzde makyajla uyursak cildimiz kendini yenilemekten vazgeçer. Yeni çizgiler, kırışıklıklar, deri kalınlaşması ve soluk ten rengi olarak bize dönen bu durum, ne yazık ki cildimizin erken yaşlanmasına neden olur.

2. TIKANAN GÖZENEKLER

Makyajımızı temizlemeden uyumamız, gece boyu nefes alamayan cildimizdeki gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Gözenekleri tıkanan bir cilt, yakın zamanda bolca sivilce ve siyah nokta habercisi olabilir. Aynı zamanda cildin yağ dengesini de olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz.

3. DÖKÜLEN KİRPİKLER

Cildimizdeki en hassas bölgelerden biri olan göz çevremizde gün boyu kalmakla yetinmeyen makyajımız, kirpiklerimiz için tehlike yaratır. Rimel, göz farı gibi makyaj malzemelerini silmeden uyuduğumuzda kirpiklerimiz canlı hücrelerini yitirip dökülebilir. Bununla birlikte makyaj kalıntıları nedeniyle oluşan bakteriler, tahriş ve kızarıklık oluşturup yeni kirpiklerin çıkmasını engelleyebilir. Makyajla uyumak, gür ve uzun kirpik hayallerimizin suya düşmesine neden olurken kirpiklerimizin sağlığını da olumsuz etkiler.

4. ÇATLAYAN DUDAKLAR VE KURU BİR CİLT

Gece boyu makyaj kalıntılarından dolayı nefes alamayan cildimiz kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bu durum pul pul dökülmeyi de beraberinde getirir. Aynı tehlike dudak kenarlarımız ve dudaklarımız için de geçerli. Gün boyu dudaklarımızda kalan ruj, onların çatlamasına neden olur. Dudaklarımızda oluşan çatlaklar mikrop kapıp yara hâlini alabilir. Bu nedenle makyajımızı sildikten sonra dudaklarımızı ve cildimizi nemlendirmemiz cilt bakımına olumlu katkıda bulunur.

İlgili Haberler