Maltepe'de oyların sayımı durdu!

Maltepe'de oyların sayımı durdu!
İstanbul'da oyların sayıldığı son yer olan Maltepe'de sayım durdu. Oy sayımının durmasının nedeninin, AKP'li ve MHP'li üyelerin tutanaklara imza atmaması olduğu öğrenildi.

Sayımların devam ettiği Maltepe'de 1089 sandığın 913'ü sayıldı. Geride sayılacak olan 176 sandık kaldı. Son sayımla birlikte Ekrem İmamoğlu 13.907 oy ile yarışı önde götürüyor.

MALTEPE’DE SAYIM DURDU

Maltepe’de oy sayımı durdu. Sayımının durmasının sebebinin AKP’li ve MHP’li temsilcilerin tutanaklara imza atmaması olduğu öğrenildi.

Barış Yarkadaş, konuya ilişkin şu paylaşımda bulundu:

"Maltepe'deki sayım durdu. Çünkü; YSK'nın yazılı talimatına rağmen; memurlar, AKP ve MHP'li temsilciler tutanaklara imza atmıyor diye imza atmayacaklarını söylüyor. Oysa ki; YSK'ya göre hâkimler ile CHP ve SP temsilcilerinin imzası yeterli. Maltepe Seçim Kurulu şu an toplantıda.

AKP-MHP, Maltepe'deki sandıkların tümünü saydırarak değişik bir sonuç almayı planlıyordu. Sonuçlar istedikleri gibi çıkmayınca bu kez de sayım bitmesin diye hakimlerin tutanaklarına imza atmıyorlar. Memurlar da kendilerini baskı altında hissediyor. İktidar halka meydan okuyor.

AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu'nun oluşturduğu son 10 sayım istasyonunun saydığı 300 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. Bunun anlamı 800 sandığı geçen sayım işleminin yeniden 500'lere dönmesi... Oysa ki; engelleme olmasa sayım bu gece bitecek, yarın mazbata verilecekti."

İPTAL EDİLEN KURULLARIN SAYIDIĞI OYLAR YENİDEN SAYILACAK!

İstanbul’da kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından yapılan itirazlara ilişkin değerlendirmeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'un 34 ilçesinde geçersiz oylar sayılırken, 5 ilçesinde de bütün oyların sayım kararı alınmıştı. Bütün oyların sayımı devam eden tek ilçe olan Maltepe’de ise 227 sandık kaldı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy sayım işlemleri devam ederken Maltepe ilçesindeki sayımlar durduruldu.

Habertürk TV'nin haberine göre; ilave 10 sandık kurulu ve yeniden sayımları iptal edildi.

Sayım işleminin tamamlanmasının ardından il birleştirme tutanağı hazırlanarak, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenmiş olacak.

İlgili Haberler