Manisa’da esnafın derdini dinleyen Meral Akşener: Yolsuzluğu bitirirsek her şey düzelecek

Manisa’da esnafın derdini dinleyen Meral Akşener: Yolsuzluğu bitirirsek her şey düzelecek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener memleket gezileri kapsamında Manisa’nın Turgutlu ilçesini ziyaret etti. Bir tatlı dükkannıa giren Akşener’e esnaf Muhammet Şahan, “Ben çocuklarımdan çok torunlarımı düşünüyorum onların hali ne olacak” diye sorunca Akşener “Biz yolsuzluğu bitirirsek her şey düzelecek” diye cevap verdi.

Halil Yatar / Ömer Soyköse / Muhammed Karadağ / Manisa

Memleket gezileri kapsamında 24 aydır esnafların sorunlarını dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeni durağı Manisa oldu. Manisa’nın Turgutlu ilçesini ziyaret eden Akşener bir kuruyemiş esnafını ziyaret etti. Kuruyemiş dükkanında Akşener ile konuşan Tevfik İleri emekli olduğunu ancak çalışmaya devam ettiğini söyledi. Akşener ile sohbetinde İleri,“Emekli olmadan önce çalışıyorduk emekli olduk geçim sıkıntısı yüzünden yine burada asgari ücrete çalışıyorum.” dedi. Vatandaşların alım gücü ne durumda diye soran Akşener’e İleri, “Müşterilerin alım gücü düştü” diye cevap verdi.

"BENİ BOŞVERİN SMA HASTASI ÇOCUĞUMUZUN SESİNİ DUYURUN"

SMA’lı bir annenin feryadına kulak veren Akşener ajanslara seslendi; “Ajanslardan, yerel basından, gazetecilerden rica ediyorum SMA hastası çocuğumuzun sesini duyurun. Kendimle ilgili birşey talep etmiyorum. Bunu yayınlarsanız çok sevinirim. SMA’lı Ceylan İremnur’un annesi “Yavrumun dayanacak gücü kalmadı. Ellerimden kayıp gidiyor nolur yardım edin. Bir yıldır ölümcül olan bu hastalık ile mücadele ediyoruz. Sekiz aydır bir kampanya yürütüyoruz ama yavrumun daha fazla dayanacak gücü kalmadı. Hergün sabah korku ile uyuyoruz geceleri uyuyamıyoruz. Hergün bize zehir oldu. Ne olur yavrumu kurtarın dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Zeytin işçisi bir vatandaş Akşener’e “Günlük 100 lira yevmiye ile zeytin topluyorum. 1 litre sıvıyağ 50 neredeyse 50 lira olmuş. Akşam evde ne yiyeceğiz diye sürekli düşünür olduk. Bizlerin ne sabit gelirli bir maaşı ne de geleceği var. Bizim hiçbir şeyimiz yok.” dedi. Akşener zeytin işçisi kadına bu ülkenin imkanları geniş. Çalışkan insanlarımız da var. Biz israfı kesip, yolsuzluğu bitirirsek herşey düzelecek. Her şeyi birlikte el ele vererek başaracağız” diye cevap verdi.

Turgutlu’da bir köfteciye giren Akşener’e köfteci Yusuf Demir, “Müşteriden para istemeye utanıyorum. 20 liraya köfte satıyorduk etin kilosu 40 liraydı dükkan ağzına kadar doluyordu. Şimdi köfteyi 30 liraya satıyoruz etin kilosu 100 lira oldu. Kasaplar diyor ki yılbaşına kadar etin kilosu 150 lira olacak. Bu kadar masrafın içinde 6 kişiyi burada çalıştırmaya çalışıyorum. Türkiye’miz için vatanımız için hep beraber el ele vermeliyiz. İnsanlar zorluklar içinde boğuşuyor. Sana ihtiyacımız var” dedi.

Esnaf gezileri sırasında tatlı satan bir dükkana giren Akşener’e esnaf Muhammet Şahan, “Ben çocuklarımı düşünmüyorum onlar iş sahibi ve çalışıyorlar. Ben torunlarımı daha çok düşünüyorum onların hali ne olacak” diye sordu. Esnafın Akşener’e ekonomiyi bilerek mi batırdılar sorusuna Akşener gülerek tepki verdi. Erdoğan Uysal isimli bir vatandaş ise fındığa zam yapıldı Ege Bölgesi’nin geçim kaynaklarından biri olan üzüme zam yapmadılar. Gübre olmuş 700 lira üzüm üreticisi kan ağlıyor” dedi.

Akşener’in karşısına çıkan Recep Gömengil isimli bir genç Akşener’e şiir okudu. Gömengil Akşener’e “Gençlerin sorunlarını her daim dile getiriyorsunuz. Grup toplantılarınızda dahi çeşitli meslek gruplarından insanlar orada gelip konuşma gerçekleştiriyorlar. Bende Z kuşağını temsilen orada konuşma gerçekleştirmek istiyorum.” dedi.

Akşener’e Manisa gezisinde İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, İYİ Parti Eğitim politikaları Başkanı Şenol Sunat, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır da eşlik etti.

Manisa Turgutlu’ya otobüsle vatandaşı selamlayarak giren İYİ Parti Lideri vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılandı. İlçe girişine ‘Başbakanımız Meral Akşener Turgutlu’ya hoş geldiniz’ pankartı ile karşılandı. Otobüsten inen Akşener’e vatandaşlar çiçek verdi. Balkonlardan alkışlayan vatandaşlar Akşener’i coşkuyla karşıladı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Arık’ı makamında ziyaret etti. Turgutlu Esnaf Odası yetkilileri ise ise esnafın sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili olarak hazırladığı raporu önümüzdeki günlerde İYİ Parti Lideri Akşener’e Ankara’da makamında vermek istediklerini belirtti.

İlgili Haberler