Kahramanmaraş'ta esnafın derdi sel oldu aktı. Meral Akşener: "Vatandaşın üzerinden rant elde ettirmeyeceğim"

Kahramanmaraş'ta esnafın derdi sel oldu aktı. Meral Akşener: "Vatandaşın üzerinden rant elde ettirmeyeceğim"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine Kahramanmaraş'ta devam etti. 

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde esnafları ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, meydanda toplanan kalabalığa hitabında ekonomik kriz nedeniyle olağanüstü hal ilan edilebileceği tartışmalarına değinerek, “Sermaye kontrolü yapılsın diye konuşuluyor. Bu can bu bedende oldukça vatandaşın üzerinden rant elde ettirmeyeceğim. Bu tür meseleler ile vatandaşın hakkının elinden alınmasına müsaade etmeyeceğim” dedi.

Elektronik eşya satan esnaf, Akşener’e, “Esnafın durumu hiç iç açıcı değil. Her gün ürünlere zam geliyor. Burası elektronik ürün satılan bir dükkan. Biz ürünlerimizi dolar kuru üzerinden satın alıyoruz. 100 dolara aldığımız ürünü yine 100 dolara alıyoruz ancak Türk lirası değer kaybettiği için biz daha pahalıya almış oluyoruz. Sattığımız ürünleri yerine koymakta dahi zorlanıyoruz. Esnaf olarak durumumuz hiç iç açıcı değil” diye konuştu.

Berber dükkanında tıraş olan bir vatandaş ile sohbet eden Akşener’e vatandaş, “Evliyim iş bulamıyorum bu sebeple boş gezmek zorunda kalıyorum. Günlük bulduğum işler ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

"MÜŞTERİYE TIRAŞ 50 TL DEMEYE UTANIYORUM"

Berber esnaf, Akşener’e, “Bir tıraş 50 lira oldu. Ben müşteriye tıraş 50 lira oldu demeye utanıyorum. Tıraşta kullandığımız ürünlerde çok pahalı. 50 liradan ucuza tıraş yaptığım zaman ben zarar ediyorum. Yaptığım tıraşın masrafını dahi kurtaramıyorum. Fiyatın pahalı olduğunu gören müşteri ise her ay tıraş olmaktansa 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 tıraş oluyor. 35 yaşıma geldim evimi geçindiremeyeceğim düşüncesi ile evlenmedim” diye konuştu. Dükkan içerisinde sıra bekleyen bir vatandaş ise “Evde durmadığım halde 300 lira elektrik, su faturası gelmiş. Geçinmekte çok sıkıntı çekiyoruz” dedi. 

"10 GÜN ÖNCE 600 BİN LİRAYA ALDIĞIM YEM BUGÜN 1 MİLYON LİRA OLDU"

Bir kasabı ziyaret eden Akşener’e kasap, “İşler çok kötü bugün alabildiğimiz ürünü ertesi gün alamıyoruz. Kendim besicilik yapmaya çalışıyorum. Dükkan için ne et alabiliyorum ne de hayvanlarıma yem alabiliyorum. 400 hayvanıma yem almaya 10 gün aralıklar ile gittiğimde 70 TL zamla alabildim. Bugün 600 bin liraya aldığım yem 10 gün sonra 1 milyon lira oldu. Hayvanlarımıza yem alamadığımız için kesmek zorunda kalıyoruz. Geçen sene aldığımız yemin aynı tonunu bu sene 700 bin lira farkla alabildik. Dükkanın kirasını EURO ile ödüyoruz. Et almak için gelen müşterilerden 10 tanesi fiyatını soruyor sadece 1 tanesi alabiliyor. Eskiden tezgaha koyduğumuz ürünleri gün içerisinde satabiliyorduk. Şimdi dizdiğimiz ürünler aynı şekilde kalıyor” diye konuştu.

Elbistan’da toplanan kalabalığa konuşan Akşener, “Türkiye’de herkes geçimini sağlayabilmek için iş istiyor. İşsiz gençlerimiz umutsuz olduğu için onlar ile ilgili sorunlar gündeme getirilsin istiyor. Ben de esnaf gezilerimde vatandaşlar ile konuşarak onların dertlerini dinledim ve siyasilerin gündemine soktum. 24 aydır yaptığım esnaf gezilerimde vatandaşlardan oy istemedim. Oyları seçim zamanı isteyeceğim. Esnaf gezilerimde atanamayan öğretmenleri ve gençleri gördüm. Üreticilerin ekonomik sebeplerden dolayı üretimden vazgeçtiğini gördüm. Sorunların çözümünü iktidarımızda gerçekleştireceğiz” dedi. 

"BU CAN BU BEDENDE OLDUKÇA VATANDAŞIN ÜZERİNDEN RANT ELDE ETTİRMEYECEĞİM"

Olağanüstü hal ile konulara da cevap veren Akşener, “Son günlerde ekonomik sebeplerden ötürü olağanüstü hal ilan edilsin diye konuşuluyor. Sermaye kontrolü yapılsın diye konuşuluyor. Bu can bu bedende oldukça vatandaşın üzerinden rant elde ettirmeyeceğim. Bu tür meseleler ile vatandaşın hakkının elinden alınmasına müsaade etmeyeceğim” diye ekledi. 

 

İlgili Haberler