Manisalılar yapılmayan Gördes-Akhisar yolu için sokağa çıktı

Manisalılar yapılmayan Gördes-Akhisar yolu için sokağa çıktı
Gördes-Akhisar yolunda yıllardır meydana gelen kazalarda birçok vatandaş hayatını kaybederken, vatandaşlar, ölümlere dur demek için sokağa çıktı.

Nazlum SARU - MANİSA / YENİÇAĞ

Manisa''da, Gördes-Akhisar yolunun yapımına başlanması için eylem yapıldı. 

Gördes-Akhisar yolunda yıllardır meydana gelen kazalarda birçok vatandaş hayatını kaybederken, vatandaşlar, ölümlere dur demek için sokağa çıktı.

Eylemde okunan basın açıklaması şu şekilde:

"Değerli Gördesliler

Kıymetli Basın Mensupları

Gördes-Akhisar yolunun yapımına başlanması için dikkatleri çekmek üzere biliyorsunuz haftalardır toplanıyoruz.


Yolun yapımıyla ilgili geçmiş tecrübeler bizlere şunu göstermektedir:

• Daha önce yol yapımını taşeronlara devreden firmalar, ilçemizden bazı kamu kurumlarına ve esnafa borç yaparak ne yazık ki sırra kadem basmıştır.

• Eski firmaların Karayolları ile olan mahkeme süreci devam etmektedir, bu durumun yeni yapım sürecini olumsuz etkilemesinden endişeliyiz.

• Yolumuzun inşaatında Başlamak Bitirmenin Yarısıdır diyemiyoruz, çünkü çeşitli prosedürler nedeniyle yapım çalışmalarının yarım kalmasını istemiyoruz.

Gördes-Akhisar yolunun hepimiz için tehdit olma özelliği devam etmektedir. Bu yüzden yaşadığımız sıkıntıyı giderecek bir projeyle yolun genişletilmesini ve kısaltılmasını istiyoruz.

Bu platform sağlıklı ve güvenli ulaşım hakkını talep eden tüm vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edecektir.

Sadece Gördes değil aynı zamanda Akhisar’ın da pek çok mahallesi bu yolu kullanmaktadır. Onlardan da aynı talep bizlere ulaşmaktadır.

Yaklaşan bayram tatili öncesinde sürücülere açık çağrımız şöyledir:

• Halihazırda trafik yoğunluğunu taşıyamayan yolumuz, bayram için ilçemize gelecek araçlarla daha da kalabalık olacaktır.

• O yüzden başta ağır vasıta şoförleri olmak üzere tüm sürücüleri bir kat daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

• Can veya mal kaybına yol açacak herhangi bir kaza yaşanmaması en büyük dileğimizdir.

• Bayram sevincini yaşayacağımız günler aman burnumuzdan gelmesin

İş Makineleri çalışmaya başlasın, yolumuz genişlesin, Gördes halkı hakettiği yola kavuşsun. En büyük temennimiz budur. Saygılarımızla…"