Mardinli anne için İYİ Parti lideri Akşener devreye girdi. Çocuğunu her gün sırtında taşıyordu

Mardinli anne için İYİ Parti lideri Akşener devreye girdi. Çocuğunu her gün sırtında taşıyordu
Mardin Derik’te felçli oğlunu her gün okula sırtında götürüp getiren anne için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener devreye girdi. Annenin kullandığı güzergaha yol yapıldı. İYİ Partili Sungurlu belediyesi de çocuğa akülü araç hediye etti.

Anka’da yer alan habere göre, Mardin’in Derik İlçesi Düztaş Mahallesinde 3. sınıf öğrencisi belden aşağısı felçli Sabahattin’i her gün sırtında evinden 400 metre uzaklıktaki okula annesi Berfin Esen’in götürmesiyle ilgili görüntüler Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Haberin ardından Meral Akşener’in talimatı ile harekete geçen Mardin İl Başkanı Süleyman Akar’ın konuyu Derik Kaymakamlığı’na ilettiği ve yolun yapıldığı öğrenildi.

Felçli oğlunu her gün sırtında okula götürüp getiren anne Berfin Esen, "Meral Akşener'e ve yolun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizi büyük bir zahmetten kurtardılar." dedi. İnşaat işçisi olan baba Bahattin Esen’in iki yıldır yolun yapılması için yaptığı başvuruların karşılıksız kaldığı belirtildi.

Taşlı ve çamurlu yolda bozulan akülü aracın yenisi ise Çorum’a bağlı İYİ Partili Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner tarafından Sabahattin’e hediye edildi.

Süreci Anka'ya değerlendiren İyi Parti İl Başkanı Süleyman Akar, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in talimatı üzerine Kaymakamlık ile görüşmeler gerçekleştirdik. Ve okul yolunun sözünü aldık. Kaymakam bey yolun yapılması için gerekli çalışmaları yaptı ve yol tamamlandı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Artık Sabahattin okuluna kimsenin yardımı olmadan rahatlıkla gidip gelebiliyor." dedi.