Marsilyalı oyunculardan ırkçı hareket. Dünya bu olayı konuşuyor. Kulüpten açıklama geldi

Marsilyalı oyunculardan ırkçı hareket. Dünya bu olayı konuşuyor. Kulüpten açıklama geldi
Dün akşam Fransa'nın Marsilya ile İngiltere'nin Manchester City kulüpleri Şampiyonlar Ligi maçı için bir araya geldi. Karşılaşması öncesinde, İngiliz ekibi oyuncularının ırkçılığı protesto için diz çökmesine karşın Fransız takımının buna seyirci kalması eleştirileri de beraberinde getirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Şampiyonlar Ligi’nde Salı gecesi Marsilya deplasmanına konuk olan Manchester City’nin oyuncuları, santra öncesi geleneğe devam etmek istedi ancak, bu hareket Fransız ekibinden destek bulamayınca kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

HAZİRAN AYINDAN BU YANA YAPILIYOR

ABD’de siyahi vatandaşlara uygulanan ırkçı saldırıların ardından ortaya çıkan ‘Black Lives Matter’ (Siyah Hayatlar Önemlidir) akımı futboldaki etkisini sürdürüyor. Haziran ayından bu yana İngiltere’de her maç öncesi futbolcular, antrenörler ve teknik ekip üyeleri diz çökerek ırkçılığı protesto ediyor.

FUTBOLCULAR PROTESTOYA DAHİL OLMADI

Manchester City’li oyuncular ve karşılaşmanın hakemi diz çökere ırkçılığı protesto ederken, Marsilyalı futbolcular orta sahadaki dairede tek sıra halinde ayakta durdu.

Fransa medyasında yer alan haberlere göre; geçtiğimiz hafta terör saldırısında öldürülen Fransız öğretmen Samuel Paty için saygı duruşunda bulunmak isteyen Marsilyalı futbolcular, bu nedenle sessiz kaldı.

marsilya-324456456.jpg

Bazı kullanıcıları Marsilyalı futbolcuların ‘utanması gerektiğini’ söylerken, ‘kesinlikle utanç verici’ yorumları yapıldı.

MARSİLYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan tartışmaların üzerine Twitter’dan açıklama yayınlayan Marsilya Kulübü, “Marsilya, ırkçılık karşıtı bir kulüptür. Marsilya futbolcuları, Manchester City’nin bu hareketini saygıyla karşılamaktadır” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-20201029124500.jpg

ALVARO’NUN DURUŞU OLAY OLDU

Marsilya’nın bu açıklamasına rağmen tepkiler dinmedi. Manchester City’li oyuncuların diz çöktüğü sırada Alvaro Gonzalez dışında tüm Marsilya futbolcuları ellerini arkada birleştirmiş şekilde durdu.

marsilya-city-3464567-16-9-1603902534-880x495.jpg

Geçtiğimiz haftalarda PSG maçında Neymar ile tartışan ve Brezilyalı futbolcuya ırkçı ifadeler kullandığı iddia edilen Alvaro’nun bu hareketi ‘Belki bütün takım değil ama Alvaro kesinlikle ırkçı’ yorumlarına neden oldu.