MasterChef Türkiye’de adım adım finale. 21 Aralık MasterChef Türkiye’de eleme potasına giren iddialı yarışmacı kim oldu

MasterChef Türkiye’de adım adım finale. 21 Aralık MasterChef Türkiye’de eleme potasına giren iddialı yarışmacı kim oldu
MasterChef Türkiye’de çeyrek final heyecanının yaşandığı haftada eleme potasını giren ilk isim belli oldu. Dokunulmazlık oyunu değişikliğinin ardından MasterChef Türkiye'de şeflerin verdiği en iyi yemeği yapan isimler eleme potasından kurtuldu. Peki, adım adım finale yaklaşılan MasterChef Türkiye’de eleme potasına giren iddialı yarışmacı kim oldu.

MasterChef Türkiye’de 1’inci eleme adayı dün akşam yayınlanan bölümde belirlendi. TV8 ekranlarında yayınlanan ve adım adım finale giden MasterChef Türkiye'nin 21 Aralık tarihli son bölümünde son 4'e kalan çeyrek finalistler ilk etapta Şef Rafet İnce'nin tabağını yapmak için mücadele verdiler.

yenicag-masterchef2-072.jpg

SERHAT BİRİNCİ OLDU

Deniz Mahsulleri Varyasyonu tabağını ve diğer menüleri yapan yarışmacıların yemeklerinin tadına bakan şefler, oy birliği ile eleme potasına giren ilk isim Emir oldu. Gecenin dördüncüsü olarak potaya giren Emir 49 puan aldı. Serhat 66 puanla gecenin birincisi oldu. İşte, adım adım finale yaklaşılan MasterChef Türkiye’de eleme potasına giren iddialı yarışmacı kim oldu.

yenicag-masterchef1-041.jpg

MASTERCHEF TÜRKİYE’DE ELEME ADAYI KİM OLDU 

MasterChef Türkiye'de oynanan 3'lü turda, gecenin eleme adayı 49 puanla Emir oldu. Özgül şeflerden aldığı 57 puanla üçüncü, Barbaros 65 puanla ikinci oldu. Serhat ise 66 puanla birinci seçildi.

yenicag-masterchef3-069.jpg

ŞEF ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER

Eray'ın elenmesinin ardından MasterChef Türkiye yarışmacıları, Emir, Barbaros, Serhat, Özgül şef önlüklerini giydi. MasterChef Türkiye çeyrek finale kalan yarışmacılar ilk etapta, Rafet İnce’nin tabağı, Deniz Mahsulleri Varyasyonu'nun yapmaya çalıştı. Şefler bu turda yarışmacılara tam 15 dakika süre verdi. Yapılan tadımın ardından Barbaros 31, Serhat 25, Özgül 24 ve Emir 17 puan aldı.

yenicag-masterchef4-055.jpg

‘DAMLA SAKIZI’ VERİLDİ

Günün ikinci oyununda ise şefler yarışmacılardan yaratıcılık tabağı hazırlamasını istedi. Bu oyunda yarışmacılara verilen ürün "Damla Sakızı" olarak belirlendi. Şefler yaratıcılık turunda yarışmacılara tam 45 dakika süre verdi. Sürenin ardından şefler on puan üzerinden yaptıkları puanlamaları açıkladı ve Barbaros 16, Serhat 18, Emir 20, Özgül 21 puan aldı.

yenicag-masterchef7-031.jpg

İki oyunun sonunda Barbaros 47, Serhat 43, Özgül 45, Emir 37 puan topladı.

yenicag-masterchef5-043.jpg

SON ETAPTA ‘DANA YANAK’ YAPTILAR

Büyük finale günler kala yarışmacılar gecenin son yemeği için tezgah başına geçti. Son etapta ise şefler bu kez final dörtlüsünden Mehmet şefin imza tabağı "Dana Yanak" yapmasını istedi. Bu tabağı hazırlamaları için yarışmacılara bir saat süre verildi.

yenicag-masterchef6-040.jpg

(Kaynak: Hürriyet)