MasterChef Türkiye'de Tanya’ya ne oldu, korku dolu anlar. Eleme adayları kimler oldu

MasterChef Türkiye'de Tanya’ya ne oldu, korku dolu anlar. Eleme adayları kimler oldu
MasterChef Türkiye’nin dün akşam yayınlanan son bölümüne yarışmacılardan Tanya damga vurdu. Mehmet Şef'in Tanya'nın sağlık durumu ilgili açıklaması ekran başındakileri heyecanlandırdı. MasterChef Tanya’nın hastalığı ne. Bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı, eleme adayları kimler oldu. İşte MasterChef Türkiye’nin 68. bölümünde yaşananlar.

Hürriyet’te yer alan habere göre, MasterChef Türkiye'nin dün akşam yayınlanan son bölümünde dokunulmazlık oyunu oynandı. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'in perşembe gecesi yayınlanan 68. son bölümünde mavi takım, yurt dışında gelen özel konuklar için protokol menüsü hazırladı. Kırmızı takımda ise Barbaros'un düğünü adlı konsept menü yapıldı. Mavi takımın dokunulmazlığı kaybetti, haftanın üçüncü eleme adayı Uğur oldu. Tanya'nın oyun sırasında rahatsızlanması ise son bölüme damga vurdu.

yenicag-masterchef7-001.jpg

MASTERCHEF ELEME ADAYLARI KİMLER OLDU?

MasterChef 3. eleme adayını dokunulmazlığı kazanan Sefa seçti. Sefa eleme adayı olarak dokunulmazlık oyununu kaybetmelerine neden olduğunu düşündüğü Uğur'un ismini verdi. Diğer eleme adayı mavi kaptanı tarafından seçildi. MasterChef 4. eleme adayı Didem oldu. MasterChef'te haftanın ilk eleme adayları kırmızı takımda Esra ve Duygu olmuştu.

yenicag-masterchef9.jpg

MASTERCHEF DOKUNULMAZLIĞI HANGİ YARIŞMACI KAZANDI?

MasterChef Türkiye'nin 1 Ekim'de ekranlara gelen son bölümünde, dokunulmazlık oyunu için MasterChef kırmızı ve mavi takım yarışmacıları farklı konseptlerde yemekler hazırladı.

Mavi takım, yurtdışında gelen özel konuklar için protokol menüsü hazırlarken, kırmızı takımda ise Barbaros'un düğünü adlı konsept menü yapıldı.

Şeflerin yaptığı oylamanın ardından, MasterChef haftanın 2. dokunulmazlık oyununu kazanan takım kırmızı takım oldu. Mavi takım ise bireysel dokunulmazlık için yeniden mutfağa girdi.

yenicag-masterchef6-001.jpg

SEFA DOKUNULMAZLIĞI KAZANDI

MasterChef 2020'de dokunulmazlığı kaybeden mavi takım, bu kez bireysel dokunulmazlık mücadelesi için yarıştı. Yarışmacılar bireysel dokunulmazlık oyununda, Mehmet şefin özel tarifi ile olan Surf and Turf'ı yapmaya çalıştı. Mavi takım Somer, Mehmet ve Danilo Şef'in kendilerine verdiği süre içinde Mehmet şefin tabağına en yakın olanı hazırlamak için dakikalar ile yarıştı.

Kabuklu deniz ürünleri alerjisi olan Tanya oyun sırasında rahatsızlanarak oyun dışına çıktı. Şefler yaptıkları tadım bölümünde Uğur ile Sefa'nın tabağını başarılı buldu.

Oyunun sonunda kazanan isim Sefa, oldu. Sefa böylece bireysel dokunulmazlığı alan isim oldu.

yenicag-masterchef4-002.jpg

MASTERCHEF TANYA KİLİTKAYALI KİMDİR?

Tanya Kilitkayalı, 26 yaşında, öğretim görevlisi. Yarışmaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılıyor. Yaptığı yemekle üçlü elemelere kalan Kilitkayalı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu.

Tanya Kilitkayalı, çocukluğundan beri annesiyle beraber Kilitkaya Köyü’nde bir aile işletmesinde yöresel tatları hazırlıyor.

MasterChef Tanya yarışmanın ilk kaptanlık oyununu kazanarak yarışmacı arkadaşlarına fark atmıştı.

yenicag-masterchef8.jpg