Tuvalete bile gidemezsiniz

Tuvalete bile gidemezsiniz

Tuvalete bile gidemezsiniz

BaŞbakan Erdoğan’ın hedefinde BDP vardı: Terör ortamında istenmeyen kayıplar olabiliyor. “Uludere’de 35 Kürt öldürüldü” diyerek olayı etnik meseleye taşıyanlar, her türlü insani ve vicdani değeri çiğnemiş olur. Güvenlik güçlerini suçlamak, nasıl bir hezeyandır! Silahlı efendileriniz, ipinizi gevşetmezse tuvalete bile gidemezsiniz. Neyi, kimi bölüyorsunuz?

 

Başbakan, BDP’ye sert sözlerle yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak sınırında meydana gelen olayların sonrasında BDP’nin açıklamasına, “Siz sahibiniz ipinizi gevşetmeden tuvalete bile gidemezsiniz” sözleriyle sert çıktı. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söyledi:


Olayın takipçisiyiz
“Terör ortamında maalesef istenmeyen kayıplar olabiliyor. Bundan dolayı terör örgütüne ’yeter artık’deyip sorumluluk yükleyebildiniz mi? Terörü bir yöntem olarak seçenlere karşı en ufak bir eleştiri getirebildiniz mi? Eline silah alıp öldürmeyi bir yöntem olarak seçen teröriste tek bir laf edemeyip, ülkesi ve milletini korumak için mücadele eden güvenlik güçlerini suçlamak, nasıl bir hezeyandır. Cenazeleri bile Türk-Kürt diye ayıranlar işte iblisin yolunda, şeytanın izinde yürüyenlerdir. İstanbul’da yaptıkları basın toplantısının görüntülerini izlediniz değil mi? Kendi milletvekilleri. Güya acı içindeler. Ama kameralar önünde kahkahalar atmaya çekinmeyecek kadar insafsızlar vicdansızlar.” Genelkurmay Başkanı’yla bir araya geldiğini ve konuyu değerlendirdiklerini anlatan Erdoğan, olayın takipçisi olacaklarını bildirdi.
CHP’yi de eleştiren Erdoğan, “Sürekli bir tekerleme var ağızlarında. Ak Parti iktidarı cumhuriyet tarihini eleştiriyor diye. Biz bir dönemin takvimini ortaya koyuyoruz. Diyoruz ki Cumhuriyet döneminde, bu iktidarda yapılanlar yapılmamıştır diyoruz. Bu tespiti yapmak yanlış mı? Eğer sizler tek parti iktidarlarınız döneminde ne yaptığınızı ortaya koyacaksınız. Zaten çok partili iktidar dönemine de kenarından köşesinden yamandınız. Tek partili iktidar döneminde kimlik kartlarını gösterdik, mühürle nasıl ekmek gaz yağı dağıtıldığını anlattık. Un şekerin nasıl mühürle dağıtıldığını dinledik. Bunlar CHP’nin iktidar dönemleriydi. Bu millete bu acıları yaşattınız. Ama Ak Parti iktidarı döneminde hamdolsun böyle bir şey söz konusu değil. Her geçen gün daha iyi oluyor” diye konuştu.


Kasımpaşalı Tayyip
Grup konuşmasında 2011 yılını değerlendiren, 2012’ye ilişkin temennilerini de ileten Erdoğan, milli gelirin arttığını, Türkiye ekonomisinin Çin’den sonra dünyada en hızlı büyüyen ülke olduğunu ileri sürdü. anımsattı. Çalışanları enflasyona ezdirmediklerini iddia eden, öğrenci burslarını artırdıklarını söyleyen  Erdoğan, enerji alanında da çok önemli anlaşmalara imza attıklarını vurguladı. Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak trans Anadolu doğalgaz boru hattının yapımına ilişkin mutabakat zaptının imzalandığını belirten Erdoğan, proje tamamlandığında boru hattından yılda yaklaşık 16 milyar metreküp doğalgaz taşınacağını söyledi.