Mayısın ortasında kar yağdı. Yaz gelmemeye yemin etmiş. Kar yağan yere bakın

Mayısın ortasında kar yağdı. Yaz gelmemeye yemin etmiş. Kar yağan yere bakın
Yurt genelinde 19 Mayıs'ta sıcaklık mevsim normallerinin altına düştü. Türkiye’de mayıs ayının son günlerinde yağan kar şaşırttı.

Trabzonspor Çaykara ilçesine bağlı Sultanmurat yaylasına 19 Mayıs’ta kar yağdı. Bir süre devam eden kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir şekilde düşerken, vatandaşlar o anları cep telefonu ile kaydetti. Vatandaşlar, mayıs ayının sonlarına doğru etkili olan kar yağışı karşısında şaşırdıklarını belirttiler.

Ordu''da kar yağışı
Ordu''nun Kumru ilçesinde yaylalarda mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşırttı.
Ordu genelinde aralıklarla etkili olan sağanak, yüksek kesimli yaylalarda yerini kara bıraktı. Kumru ilçesinin yaklaşık 2000 rakımlı Düzoba, Kurtalan, Akkancık ve Teknecük yaylalarında öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası yeşil örtü beyaza büründü.

Tokat’ta 19 Mayıs’ta kar sürprizi
Tokat’ta il merkezinde yağmur yağışı yüksek kesimlerde yerini yer yer kar yağışına bıraktı. Erbaa, Reşadiye ile Başçiftlik ilçelerinde yaylalar beyaza büründü. Koyun sürüleri kar yağışı altında yayıldı. Mayıs ayında yeşil örtü üzerine yağan kar objektiflere yansıdı. 19 Mayıs’ta kar yağışını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karda kayan vatandaşlar farklı bir heyecan yaşadı.

Bolu’nun yüksek kesimlerine kar yağdı
Bolu’nun Gerede ilçesinde yüksek kesimlerde yağan kar yeşil alanları beyaz örtüyle kapladı.
Bolu’da, hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağdı.

Eskişehir’de mayısın ortasında dolu yağışı etkili oldu
Eskişehir’de dün akşam saatlerinde sağanak yağmur ve dolu yağışı etkili oldu.
Eskişehir, Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından uyarıları yapılan yağışlı havanın etkisi altına girdi. Yağışlı hava, dün akşam saatlerinde itibaren hemen hemen her bölgede etkisini gösterdi. Sağanak yağmurun yoğunlaştığı akşam saatlerinde bazı bölgelerde ise dolu yağışı görüldü. Büyükdere, Gültepe mahalleleri ve Cumhuriyet Bulvarı’nda etkili olan dolu yağışı, görenleri şaşırttı. Mayıs ayının ortalarında dolu yağışıyla karşılaşan vatandaşlar, cep telefonu kameralarıyla hatıra amaçlı videolar çekti.

 

İlgili Haberler