MEB'den yeni adım! Sınıf geçme şartları değişiyor

MEB'den yeni adım! Sınıf geçme şartları değişiyor
MEB, sınıf geçme şartlarında değişikliğe gidiyor. Sınıf geçmek için tüm derslerden 50 ortalama tutturma şartını değiştirme hazırlığı yapan Bakanlık, her derse ayrı ortalama zorunluluğu getiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf geçmek için tüm derslerden 50 ortalamayı tutturmanın yeterli olduğu mevcut sistemde değişikliğe gidiyor.

Buna göre öğrencinin her dersten ayrı ayrı ortalama 50 puan alması gerekecek. Bu puanı alamayan ikmale kalacak. İkmalden de geçemeyen sınıf tekrarı yapacak.

Hürriyet’ten Esra Ülkar’ın haberine göre, şu anki sistemde sınıf tekrarlarının çoğunluğu devamsızlık nedeniyle yapılıyor. Edinilen bilgiye göre, yeni sistemde öğrencinin her dersten ayrı ayrı 50 puan ortalamasını tutturması gerekecek. 50 ortalamayı alamayan dersten kalacak.

Öğrenciler üç zayıfla sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Ancak o dersleri üst sınıfta verme zorunluluğu olacak. Öğrenciler geçemedikleri derslerin ortalamasını yükseltmek için yaz aylarında ikmale kalacak. Yeni sistem 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak.