Cebindeki o başka el bil ki, Recep’in elidir!

Cebindeki o başka el bil ki, Recep’in elidir!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir’de halka hitap ederken, Başbakan Tayyip Erdoğan’la birlikte iktidara da yüklendi.

Cebindeki o başka el bil ki, Recep’in elidir!

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “Arada bir elinizi cebinize attığınızda başka bir el görürseniz bilin ki o el Recep’in elidir” dedi. Türkiye’yi bir diktatörün yönettiğini, ülkede yolsuzluk yapanların el üstünde tutulduğunu, ancak alın teriyle kazananların horlandığı bir Türkiye var olduğunu savunan CHP lideri, “Çiftçiler, ürettiğiniz ürünün karşılığını alıyor musunuz. Alamıyorsunuz, zarar ediyorsunuz. Dünyanın en pahalı mazotunu size dayatıyorlar. Sen kullanıyorsun, onlar ayakkabı kutularında milyonlar götürüyorlar” diye konuştu. Rüşvet ve yolsuzluğun diktatörlük rejimlerinde olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

17 Aralık dönüm noktası

“Eğer haber alınma hakkınız kısıtlanmışsa bilin ki o ülkede rüşvet vardır, yolsuzluk vardır. CHP’nin iktidarında bizi eleştirmenin özgürlüğünü, en güzel şekilde basın mensupları yaşayacaktır. Bizi eleştiren her talebe saygı duyacağız. 17 Aralık Türkiye’nin tarihinde dönüm noktasıdır. 17 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin devleti soyduğu tarihtir. Dört bakan yolsuzluk yaparken suçüstü yakalanmışlardır. Demokrasilerde bize düşen bir görev vardır. Kul hakkı yiyeni affetmeyeceğiz. 30 Mart’ta demokratik yollardan bunun hesabını soracağız. Geçmişte Anavatan Partisi vardı, Demokrat Parti vardı, MHP var. AKP’ye oy veren değerli yurttaşlarım var. ’Sen niye şu partiye oy verdin’diye suçlamadım. Onlara saygı duyarım. Ama ilk kez önümüzde çatışan bir Türkiye tablosu var. Ben söylemiyorum. TBMM Başkanı ’Anayasa’nın 138’inci maddesi çökmüştür’diyor. Yani yargı kararları uygulanmıyor. O zaman her yurttaşımın elini vicdanına koyup yeniden düşünmesi lazım. Benim cebimde para olmasın ama vatandaşın cebinde para olsun. O huzur içinde yaşasın, huzurlu olsun diyorum. Eğer bir kadının akşam tenceresi kaynamıyorsa, yemek pişiremiyorsa çocuklarına o dert benim derdim olacaktır.” 

Artık sesini kesti

“Yolsuzluk ve rüşvet olayında götürülen paranın 247 milyar lira” olduğunu ileri süren CHP lideri, “Bu kadar götürülür mü. Bir sloganları vardı, büyük düşünün. Nedir Türkçesi, büyük götürün. Büyük götürdüler. 247 milyarı ben söylemedim, gazeteler yazdı. AKP’nin sözcüsü dedi ki ’247 milyar afaki bir rakamdır.’Yanlış olabilir. Doğruyu kim bilir, malı götüren bilir. Hırsız bilir. Açıkla kardeşim. Açıklamıyor, sesini de kesti artık. Gerçek rakam belki daha yüksek. Mısır’da dönemin devlet başkanının mal varlığı 55 milyar dolar çıktı. Bir kişi götürmüş. Bunlar aile boyu komple götürüyorlar, 85 milyar euro. Malı götürmüşler. Şimdi ne diyorlar, ’bize karşı darbe yapıldı. Öyle bir darbe ki, o darbe 60, 71 darbesinden, 80 darbesinden daha ağırdı’diyor” dedi.