Meclis bugün yeni başkanını seçiyor

Meclis bugün yeni başkanını seçiyor
TBMM'de bugün başkanlık seçimi yapılacak. 5 adayın yarışacağı seçimler saat 12.00'de başlayacak

AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifasının ardından bugün yeni Meclis Başkanı seçilecek. TBMM Genel Kurulunda yapılacak Meclis Başkanı seçiminde, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz yarışacak.

Meclis yeni başkanını seçmek üzere bugün saat 12.00’de toplanıyor.

Meclis Başkanlığı için AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz'in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu da bugün yaptığı başvuruyla aday oldu.

TBMM Başkanı seçimi Meclis Genel Kurulunda bugün yapılacak. Gizli oyla yapılacak seçimde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, yani 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.