Meğer insanların bu şekilde hareket etmesi ölümcül bakteriye akciğerin kapılarını açıyormuş. Yüzyıllara ışık tutacak araştırma

Meğer insanların bu şekilde hareket etmesi ölümcül bakteriye akciğerin kapılarını açıyormuş. Yüzyıllara ışık tutacak araştırma
Bilim insanları, yüzyıllara ışık tutacak araştırma yaptı. Sheffield Üniversitesi ile Oxford Üniversitesi’nde çalışan araştırmacılar, ölümcül akciğer enfeksiyonlarından sorumlu bir bakteri türü olan Pseudomonas aeruginosa üzerinde çalışmada bireylerin yavaş hareket ettiği zaman bakteri gruplarının yüzeylere daha hızlı yayıldığını keşfetti.

Populer Science’de yer alan habere göre, Sheffield Üniversitesi ile Oxford Üniversitesi’nde çalışan araştırmacılar, ölümcül akciğer enfeksiyonlarından sorumlu bir bakteri türü olan Pseudomonas aeruginosa üzerinde çalışma gerçekleştirdi.

diffuseforpr-png1-696x392.jpg

VÜCUT İÇERİSİNDE NASIL YAYILDIĞINA IŞIK TUTABİLİR

Bilim insanları, bireyler daha yavaş hareket ettiği zaman bakteri gruplarının yüzeylere daha hızlı yayıldığını keşfetmişler. Bu keşif, bakterilerin enfeksiyon sırasında vücut içerisinde nasıl yayıldığına ışık tutabilir.

Araştırmacılar ayrıca, hızlı hareket eden bakteriler arasında meydana gelen çarpışmaların bakterilerin dikey şekilde dönmesine ve sıkışmasına sebep olduğunu da gösterdi.