Mehmet Akif Ersoy Afganistan'da gazetecilik dersi veriyor

Mehmet Akif Ersoy Afganistan'da gazetecilik dersi veriyor
Kabil'de yaşanan olayları yerinde incelemek ve yaşananları dosdoğru anlatmak isteyen Mehmet Akif Ersoy, bir gazetecilik örneği göstererek Taliban’ın ele geçirdiği Afganistan’da günlerdir muhabirlik yapıyor.

Türkiye''den, Afganistan''a giden tek basın mensubu olan Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, "Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Atatürk döneminde çok önemli şeyler başarılmış" ifadelerini kullandı.

Ersoy, sözlerinin devamında ise "Afganistan gibi yerlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti insan yüz kere düşünüyor" dedi.

MEHMET AKİF ERSOY’A ÖVGÜ

Gazeteci Ercan Taner, sosyal medya hesabından Ersoy için, “Mehmet Akif Ersoy Afganistan’da büyük gazetecilik yapıyor. Özlemişiz böyle habercileri...” ifadelerini kullandı.

TALİBAN SÖZCÜSÜYLE RÖPORTAJ

Ersoy, Taliban Kültür Komisyonu Üyesi AbdulKahhar Balki Ersoy''la özel bir röportaj gerçekleştirdi.

İNİÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NDE TALİBAN MENSUBUNUN KABUL ALDIĞI İDDİASI

Afganistan''ın başkenti Kabil''den canlı yayın yapan Mehmet Akif Ersoy, kendisine silahlı bir Taliban mensubunun Malatya İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını söylediğini ifade emişti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay''dan konuya ilişkin açıklama yaparak “İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, sosyal medya hesabından, “Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları devletimizin ilgili güvenlik birimleri ile değerlendirildikten sonra yapılacaktır. İnönü Üniversitesi olarak konuyu yakından takip etmekteyiz” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler