Mehmet Barlas'ın CHP kapatılıp seçimlere sokulmayabilir dedi. Sosyal medya Demokrat Parti'nin 1960'daki yasağıyla çalkalandı

Mehmet Barlas'ın CHP kapatılıp seçimlere sokulmayabilir dedi. Sosyal medya Demokrat Parti'nin 1960'daki yasağıyla çalkalandı
Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas'ın CHP'nin kapatılmasının bir ilk olmayacağını söylemesi 1960'li yıllardaki Tahkikat Komisyonu'nu hatırlattı.

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas yazısında “Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir.” ifadelerini kullandı.

Barlas yazısında Parti kapatmanın Türkiye’de ne ilk, ne de son olduğunu belirtti. Barlas’ın CHP’nin kapatılabileceğini yönelik yazdığı yazı Adnan Menderes’in 1960 yılında kurduğu Tahkikat Komisyonu’nu hatırlattı.

Barlas’ın yazısını sosyal medyada Murad Çobanoğlu adlı bir kullanıcı, “Heh şöyle eteğinizdeki taşları dökün ki millet size demokrat falan zannetmesin demokrasi şehidi dedikleri Menderes de 27 Mayıs’tan önce Tahkikat komisyonu ile aynısını yaptı. Partilerin siyasi faaliyetlerini durdurdu. Barlas’ın “bu ne ilktir” dediği “ilk” bu işte” şeklinde yorumladı. 

Menderes’in kurduğu komisyonun amacı CHP’yi kapatmak olduğu biliniyordu. Menderes bu hareketle partilerin siyasi hareketini durdurmuştu. 

İlgili Haberler