Musul'da petrol hattına saldırı

Musul'da petrol hattına saldırı
Musul'da petrol hattına saldırı

Irak Petrol Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki Musul ve Selahaddin kentleri arasında bulunan boru hattına sabotaj düzenlendiğini bil

Irak Petrol Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, günlük 7 milyon litre petrolün pompalandığı Musul- Selahaddin arasındaki boru hattına bugün öğle saatlerinde sabotaj düzenlendiği, saldırıdan dolayı boru hattından petrol sevkiyatının durdurulduğu kaydedildi.


Açıklamada, Beyji Hammam Alil boru hattına düzenlenen saldırıdan sonra yangın çıktığı, itfaiyeciler ve sivil savunma ekiplerinin yangını kontrol altına almaya çalıştıkları ancak sabotajı yapanların sözkonusu bölgeye mayın ve bombalar döşedikleri belirtilerek, yangını kontrol altına almak için bomba imha ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği dile getirildi.


Bir hafta içinde ikinci saldırı


Saldırının, Musul ve çevre illeri yakıtsız bırakmaya dönük bir sabotaj olduğu tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, yaklaşık 68 kilometre uzunluğunda bulunan petrol boru hattının güvenliğinin bölge sakinleri tarafından sağlandığı ifade edildi.


Bakanlık açıklamasında ayrıca, Musul ve çevresinde bulunan kentlerin akaryakıtını temin etmek için tankerlerle rafinerilerden geçici olarak akaryakıt göndermeye başlandığı vurgulandı. Bu arada Irak'ta son bir hafta içinde aynı bölgede petrol boru hattına ikinci kez saldırı düzenlediği belirtildi.