Memur zammı belli oldu... Son dakika...

Memur zammı belli oldu... Son dakika...
Memurun alacağı zam belli oldu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamada milyonlarca memuru ilgilendirecek kararı açıkladı.

Toplu görüşmelerin ardından kameraların karşısına geçerek açıklamada bulunan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, memurun alacağı zammı açıkladı.

Buna göre memurlar 2022’de ilk 6 ay yüzde 5 ikinci altı aydı yüzde 7 ve enflasyon farkı kadar zam alacak.

Öte yandan 2023''ün ilk 6 ayında yüzde 8 ikinci 6 ayında ise yüzde 6 zam ve enflasyon farkı alacak.

Bakan Bilgin 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesiyle ilgili "Bu sözleşme kapsamında o çalışma tamamlanacak. Ancak konu kanuni düzenleme gerektirdiği için TBMM''nin inisiyatifinde." ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin''in açıklamaları özetle şu şekilde:

"Enflasyon altında yurttaşımızı kamu çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz. Biz de toplu sözleşme mekanizmasını değerlendirmek istedik. Hizmet kullanımında da aynı şeyi yaptık.  Türkiye büyüyor. Enflasyona karşı çalışanlarını koruyor. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ''le toplu sözleşme yaptık. Bugün 2022-2023''ü kapsayan sözleşme yapacağız. 

İlk teklifte yüzde 5+ enflasyon ve sonra yüzde 6+enflasyon farkı, 2023 için yüzde 6+6 önermelerimiz olmuştu. İkinci teklifi açıklıyorum. 2022''de ilk yarısında yüzde 5+enflasyon farkı, ikinci yarısı için ise yüzde 7+enflasyon farkı. Yüzde 12''lik artışı önerdiğimizi belirtmek isterim. Enflasyon beklentimizin de yüzde 9 olduğunu belirtmek isterim. IMF''nin de beklentisi bu yönde. 2023 için verilmemiş bir oranda yüzde 8''lik bir farkı önerdiğimizi ifade etmek isterim."

 

İlgili Haberler