Memur-Sen dolandırıcılardan illallah etti. Yeni yöntemleri deşifre oldu

Memur-Sen dolandırıcılardan illallah etti. Yeni yöntemleri deşifre oldu
İnstagram’da Memur-Sen’in adını kullanarak hakkınızda şikayet olduğu yönünde bir mesaj aldıysanız sizde mağdurlar arasında yer alabilirsiniz. Sendika adıyla yapılan dolandırıcılıklarda artış yaşanırken Memur-Sen yetkilisi İnstagram’ın bu duruma kayıtsız kalması nedeniyle durumla başa çıkamadıklarını belirtti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Sosyal medya kullanımının artmasıyla beraber yaşanan dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi. Memur-Sen’in ismini kullanarak vatandaşların sosyal medya hesaplarını ele geçirmeye çalışan dolandırıcılardan Memur-Sen de bıkmış durumda.

Her şey size İnstagram hesabınız üzerinden gelen masum bir mesaj ile başlıyor. Genellikle biyografisinde öğretmen olduğu yazan sahte hesaplar tarafından size gönderilen mesajda, @memursensikayet sayfasının biyografi kısmında bulunan resmi şikayet sitesinde hakkınızda bir şikayet bulunduğu bildiriliyor.

Şikayetin neyle ilgili olduğunu sormanız sonrasında ise size şikayet sitesinden alındığı kanısına varacağınız bir ekran görüntüsü gönderiliyor.

Ekran görüntüsünde sizi şikayet ettiği belirtilen hesabın mesajında, “Merhaba …….isimli hesabın kocam ile konuşmalarını yakaladım. Evli bir adam ile görüşmek nasıl bir ahlaktır. Bu kadının elinde kocama dair görüntüler var. Bu görüntüler ile bizi tehdit etmektedir. Şikayet eder misiniz lütfen…” ifadeleri yer alıyor.

Size İnstagram hesabından mesaj atan kişiye bu şahısla ilgili bir soru yönelttiğinizde ise sizi ısrarla biyografi kısmında yer alan siteye yönlendiriyor.

Kendisiyle ilgili binlerce beğeni ve görüntüleme alan böyle bir iftiranın atıldığını düşünen mağdur ise biyografideki linke tıkladığında https://memursensikayet.com/giris/ adlı siteye yönlendiriliyor.

Mağdur hakkındaki şikayetleri görmek için İnstagram Kullanıcı Adını ve şifresini yazdığında ise hesabı dolandırıcılar tarafından ele geçiriliyor. Ele geçirilen bu hesaplar aracılığıyla ise mağdurların yakınlarından para istenerek dolandırıcılık gerçekleşiyor. Konuyla ilgili Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e konuşan Memur-Sen yetkilisi ise buna benzer 10-15 sitenin olduğunu bunların birçoğunu yasal yollara başvurarak kapattırdıklarını söylerken İnstagram’ın böyle konularda ağır hareket ve kayıtsız davranışı nedeniyle bu durumla başa çıkamadıklarını ifade etti.

İlgili Haberler