Meral Akşener: 5 milyon insana aynı hakaret yapılıyor

Meral Akşener: 5 milyon insana aynı hakaret yapılıyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100 ekranlarında Ahmet Kasım Han ile Yüz Yüze programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Yeni partilerden birinin genel başkanı bize 20 milletvekili verir misin" sorusuna cevap veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz böyle bir yoldan geçtiğimiz için elbette evet derim" şeklinde konuştu.

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bizim partimiz kurulduğundan itibaren eleştiriden ziyade hakaret suçlama gibi çirkinlikle karşılaştık. Yeni Türkiye'nin özelliği, siyasilerin nezaketi, zerafeti, ciddiyeti ve en önemlisi mizahı kaybetmiş olması. Öğretmen okullarında mizahı da öğrenirdik. Her çocuğun içinde mizah duygusu vardır. Eğitim sistemi onun üzerine beton döktü. Bizde onu çıkartırlardı. Mümkün olduğunca hakaret etmeden eleştiri yapılmalıdır. Eleştiri olmalıdır. Çok yaşa padişahım, senden büyük Allah diye bir kavram var yani. Dolayısıyla herkes eleştirebilmelidir.

"5 MİLYON İNSANA AYNI HAKARET YAPILIYOR"

- Gençleri benim kadar dinleyen başka bir siyasetçi yoktur. Bizim partimiz ismini gençler buldu. Dedim ki siz isim bir bulacaksınız, söz veriyorum onu kabul edeceğim dedi. Manası itibariyle çok beğendiğimiz bir isim oldu. gerçekten onları dinleyen ve feyz alan bir siyasetçiyim.

- Ruhen, tavır ve birikim olarak yaşlandı Türk siyaseti. Çok biriken bir genç kitle var. Gençleri devlet kadrolarında, ülkenin yönetiminde değerlendirebilecek bir yol bulmak lazım. Ben kendime böyle bir misyon seçtim.

- Bu "İP" sözünü hakaret etmek amaçlı kullanıyorlar. Aşağılamak, hakaret etmek ve küçümsemek için. Bu sözü söyleyen ister siyasetçi, ister sıradan bir vatandaş olsun o çemkiren yüz ifadesi, o çirkin ağız yapısı... Onu söylerken ben onu izliyorum 5 milyon insana aynı hakaret yapılıyor.

"EKONOMİ KÖTÜ DERSENİZ TERÖRİSTLİKLE SUÇLANABİLİRSİNİZ"

- Biz 1947'nin Türkiye'sine döndük. Hem Cumhurbaşkanı partili hemde genel başkan. Şimdi şöyle bir durum oluyor. Diyelim ki bana yada Sayın Kılıçdaroğlu'na Sayın Erdoğan her türlü cevabı hakareti söylüyor. Sonra siz ona cevap verdiğiniz zaman mahkemelik oluyorsunuz çünkü o Cumhurbaşkanı. 2019'un dünyası bu.

- Demokrasinin bir şartı seçimdir. O seçimle beraber en önemli unsur hükmetme hakkının verilmesi. Yani seçilen şahsa, o insanlar kendi adına sizi belli bir süre içinde kendilerini yönetmek için seçerler. Bunun içinde kuvvetler ayrılığı gerekir. Şimdi yargıyı bu dediğimiz hükmetme duygusuyla yargıyı siz atarsanız, yasama gibi bir kavram ortadan kalkarsa, milletvekilinin bir kıymeti yoksa, sadece yürütme oda tek bir kişiye verilmişse her şey o ise şahsına göre biçilmiş terzi işi elbiseyi Sayın Erdoğan giydi. Şahsa özel yapılan iş sonuç itibariyle yol su elektrik millete döner. Dolayısıyla işsizliği söyleyemezsiniz. Ekonomi kötü derseniz teröristlikle suçlanabilirsiniz.

- Her şeyin hakimiyim, ben bu ülkenin babasıyım, her şeyden benden sorulur gibi bir ruh halin varsa sizinle top gibi oynarlar. Mesela, hükmetme duygusunun getirdiği sonuç Suriye'dir. Bireysel ilişki üzerinden devlet yönetilemez. Devlet çıkarları için yapılan ilişkiler farklı bir şeydir. Sonuç itibariyle dostum, kardeşim Esad... Sonra bir günde katil Esad. O günden bu güne sonuç ne 5 milyon sığınmacı insan ve 40 milyar dolar harcanmış para.

"TÜRKİYE EŞİTTİR BEN DEMEK"

- Sayın Erdoğan'ın bir televizyonda İngiltere, Amerika, Fransa ve şahsım bir araya geldik, konuştuk dedi. Bu ne demek. Ülke benim demek. Türkiye eşittir ben demek. Ben hiç şaşırmadım bu şuur altı. Tayyip Bey, kendini bizim babamız olarak görüyor, yöneticimiz değil. Dolayısıyla da millet iradesi sadece seçmek olsa çok iyi olacak ama millet iradesi aynı zamanda beni yönet, sonra günü geldiğinde seni ben değiştiririm demek.

- Biz partiyi kurduktan sonra Erdoğan'ın ağzından şahsıma yönelik suçlama hiç duymadım. Sadece 31 Mart'ta seni tutuklattıracağım dedi. Ben çok severim siyasetçilere ayna tutmayı. o aynada kendini beğenmedi ve beni tutuklattırmakla tehdit etti.

- Bugün eğitim sistemi öyle bir hale getirildi ki, benim yakaladığım şansa sizin çocuğunuz sahip değil. Sınav sistemi, devlet okulları o hale geldi ki sadece parası olanın çocuğu iyi bir eğitim alabilecek. Bu eğitim sisteminin ortaya koyduğu tavra şiddetle itiraz ediyorum.