Meral Akşener Erzurum’daki acı tabloyu anlattı: Çiftçi bu kışı geçiremeyecek duruma gelmiş

Meral Akşener Erzurum’daki acı tabloyu anlattı: Çiftçi bu kışı geçiremeyecek duruma gelmiş
Akşener Erzurum merkez esnaf gezisi sonrasında basın mensupları ile bir araya geldi. Akşener çiftçilerin çok zor durumda olduğunu ve bir diğer şikayet konusunun da mülakatlar olduğunu kaydetti.

Berkay Bigeç ve Yeniçağ Erzurum Temsilcileri Ensar Karataş Yasin Gökhan ve Fatih Güneyin / YENİÇAĞ

Akşener Erzurum merkez esnaf gezisi sonrasında basın mensupları ile bir araya geldi. Akşener çiftçilerin çok zor durumda olduğunu ve bir diğer şikayet konusunun da mülakatlar olduğunu kaydetti. Akşener şu şekilde konuştu:
 “Erzurum’da hem Horasan hem Pasinler hem de merkezde ilçe esnaf sorunlarını dinledik. Sizlerde gördünüz nasıl çalıştığımızı. Esnaflara işler nasıl dedik. Ben bu çalışmaları yapmaya devam edeceğim. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Erzurum’da özellikle Horasan’da, Hasankale’de ve Pasinler’de acayip bir yoksulluk var. Özellikle de tarım ve hayvancılık ile uğraşanlarda inanılmaz bir problem var. Tarımda bu yıl özellikle kuraklık olması nedeni ile çok büyük bir zorluk yaşanmış. Önümüzdeki kışı geçirebilmenin yolu açık net bir şekilde yardım edilmesidir. Aksi takdirde bu çiftçilerin kışı geçirmeleri çok zor olacak. Ekonomik durumu dün iyi olan çiftçi, besici kulağıma eğilip bu kış nasıl geçineceğiz biz dedi. Erzurum’da öğrendiklerim Anadolu’nun birçok yerinde böyledir. Bu kışın sağlıklı geçirebilmesi için acil yardıma ihtiyaç var. Bu yardımın çok hızlı bir şekilde planlanmalı.

Bir başka gördüğüm şey ise genç işsizliği, liyakat konusundaki problem ve mülakat. KPSS’den 80 üstü alan gençlerimizin mülakatlardan 60 puan verilerek haklarının yenmesi. KPSS’den düşük alıp mülakatlarda yüksek puanlarla atananlar. Bugün hem sokakta hem de esnaf dükkanlarında gençler anlattı. Gençlerin derdini dinlemekten yürüyemiyorum. Mülakat sisteminin, dayıların ortadan kaldırılması konusunda iktidara seslenmek istiyorum. Bizim gençlerin umutları ile oynamaya hakkımız yok. Bir genç bütün parasını KPSS sınavına gidip gelirken bitirdiğini söyledi. Günahtır. İktidarın bu konuya dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.” 

Kastamonu, Bartın ve Sinop’taki sel felaketini İYİ Parti heyetinin yakından takip ettiğini ifade eden Akşener bölgedeki ihtiyaçlar ile ilgili yardım istedi. Akşener, “Öncelikle sel felaketinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı ve ailelerine başsağlığı dilerim. Yiyecek içecek gibi konularda ihtiyaç yok. Devletimiz bunları karşılıyor ve bu konuda tüm devlet kurumlarına teşekkür ederim. Fakat bulundukları ilçelerin dışarı ile bağlantısı yok. Seyyar bir baz istasyonu, jeneratör ve powerbank yani pil şarj aleti isteniyor. Bu konuda destek lazım” diye konuştu.