Meral Akşener: Seçim sandığı namustur

Meral Akşener: Seçim sandığı namustur
Seçim günü sandık başında olacaklarını söyleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Çünkü o sandıklar devletin namusudur" dedi.

Faruk Malik / İstanbul

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Beşiktaş Demokrasi Meydanı’nda “Anlat Hemşehrim, Dertleşelim” etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener, yaptığı konuşmada seçim güvenliği konusuna değinerek, “Eğer İYİ Partililer o sandığın başında durdukları takdirde - ki duracaklar- o sandıklarda herhangi bir alengirli iş yapılmayacak. Yaptırmayacaklar. Onlar görevini yapacak. Bu görev yerine getirildiğinde o sandıklara elini uzatan farelerin vallahi tallahi ellerini kırarım. Çünkü seçim sandığı bir devletin namusudur. Oraya el uzatana gereğinin yapılması farzdır, vaciptir” dedi.

img_0067-002.jpg

İktidarın Suriye politikasına da tepki gösteren Akşener şunları söyledi:

“Suriye’yi konuşabilseydik bugün Türkiye’de 3.5 milyon Suriyeli konusunu konuşuyor olmazdık. Burada huzurunuzda net bir kararı sizinle paylaşmak istiyorum İYİ Parti adına. Biz Suriye’de bir seçim yapılmasını öneriyoruz. Bu seçimi her kim kazanırsa kazansın, kazanan şahısla ve grupla ‘Şam yönetimi’ diyeceğimiz resmi alanla Türkiye’nin irtibat kurması gerektiğine inanıyoruz. Ve bunu yapacağız. 3.5 milyon Suriyeliye memleketlerinde huzur, güven, mutluluk içinde yaşamları için gereken yolu açıp sağlayacağız.”

YOĞUN İSTEK ÜZERİNE 'İSTİKLAL MARŞI' 

İYİ Parti lideri Akşener, konuşmasının ardından etkinliğe katılanlarla sohbet etti, onları şikayetlerini dinledi. Katılımcılardan gelen yoğun talep üzerine Akşener, herkesi "İstiklal Marşı' okumaya davet etti ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 'İSTİKLAL MARŞI BESTESİ' SÖZLERİ

Ardından tekrar konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstiklal Marşı'nın bestesiyle ilgili sözlerini eleştirdi. Akşener, "İstiklal Marşı'nın herhangi bir noktasına bugün bir yiğidin çıkıp elini sürmesi mümkün olamaz. Buna ne biz izin veririz ne siz izin verirsiniz. Ama burada tartıştırıp acaba neyi örttüğünü göreceksiniz. Neyi örtüyorlar biliyorsunuz. Şekeri örtüyorlar, Nisan ayında yeniden mahkeme huzuruna çıkacak olan şu meşhur Rıza Bey kardeşinin durumunu örtmeye çalışıyor. Afrin'de meydana gelen o bazı hadiseleri örtmeye çalışıyor" dedi. 

Meral Akşener, konuşmasının ardından Beşiktaş Çarşı’sında esnafı ziyaret etti.

İlgili Haberler