Millet İttifakı'na yeni partiler mi ekleniyor | Meral Akşener'den Erdoğan'a: Psikiyatriye gitmesini tavsiye ediyorum

Millet İttifakı'na yeni partiler mi ekleniyor | Meral Akşener'den Erdoğan'a: Psikiyatriye gitmesini tavsiye ediyorum
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile ortak basın toplantısında konuştu. İnsaların sokağa çıkması iddialarıyla ilgili Erdoğan'a 'psikiyatriye gitmesini tavsiye ediyorum' diyen Meral Akşener Millet İttifakı'na Gelecek Partisi ve DEVA partisinin de katılacağı sinyalini verdi.

Meral Akşener''in konuşmasından önemli satır başları şöyle;

-Millet İttifakı''na 6 parti olacağız gibi.

-Kılıçdaroğlu''nun Karamollaoğlu''nun konuşmalarında böyle cümleler yok. Kimsenin ağzından ''soğaka çıkmak'' diye bir cümle yok.

-Erdoğan''a psikiyatriye gitmesini tavsiye ediyorum. Çünkü halüsinasyon gören bir kişinin muhtemelen tavrı böyle olur.

-Biz haftalardır esnaf geziyoruz ve millette de böyle bir sokağa çıkalım tablosu yok.

15 Temmuz

-Her fikirde insanı sokağa topladılar. 10 buçuktan itibaren insanlar sokağa çıktılar. Cumhuriyet''in kazanımlarını millet korudu. 241 şehidin binlerce yaralının bulunduğu milletin Cumhuriyet''e sahip çıkışını devlet ciddiyetiyle bağdaştıramadığımı söylemeliyim.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal''ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Gezi olaylarından itibaren sayın Erdoğan''da da siyasi zihniyetlerinde de bir büyük travma var. Sokakta kitlelerin kendilerine karşı bir itiraz geliştireceğine dair endişeleri var. İkinci boyutu ise çok daha temel bir anlayış.

-Demokrasiye küfür rejimi diyerek, dünden bu güne anlamlandırılmış bir zihni kalıba sahipler. Geldiğimiz noktada demokrasiyi konjektürel bir program olarak uygulayıp, anladıklarını gördük.

-Demokrasi ve hukuk onların lehine işliyorsa kabulleri, işlemiyorsa hiçbir şekilde kabulleri değil. Demokrasi ufuklarını da gördük. Yollar yürümekle aşılmaz denilen liderler gelmiştir. Kimsenin sokağa çıkın diye bir çağrısı yok ama sokağa da çıkar insanlarımız. Anayasaca teminat altına alınmış temel hak ve hürriyetlerini kullanmak için birilerinden izin alacak değiller.

-FETÖ''yle de PKK ile de görüşmek Erdoğan''da. Bu ülke bu kadar kötülüğü hakedmiyor.

Soru-Cevap

Ekonomi

Akşener: Habire en kötüsü dendiğine göre bitmeyen en kötülerle birlikteyiz... 

Gültekin Uysal: Türkiye 4 nala felakete gidiyor. Kötü günler geçmedi daha kötü günler geliyor.

Nureddin Nebati

Akşener: Ayrıştırıcı dil ayıp bir dil kullanıyor. Helal kazanç kavramı güzel bir kavram. Onlar açısından önemli. Umarım kendileri de buna uyuyorlardır. 4-5 maaş alanlar helal kazancın neresindeler yanıt vermesini isterim.

Gültekin Uysal: Örgütlü tüm yapılar bu değirmene su taşıdılar. Kendilerini kandırıyorlar. Algıya emek, para harcadıkları kadar bu ülkenin gerçeklerine zaman ayırsınlar.

İlgili Haberler