Meral Akşener'den anlamlı paylaşım

Meral Akşener'den anlamlı paylaşım
Bugün Dünya Kız Çocukları Günü... Sosyal medyada günün önemine uygun fotoğraflar paylaşılıyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de torunuyla birlikte çektirdiği fotoğrafı paylaşması dikkat çekti.

Dünya Kız Çocukları Günü 2012 yılından bu yana her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli konferans ve etkinliklerle gündemde yer alacak. Kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla öne çıkan bu gün, eşitsizliği gidermek için farkındalık yaratma amacı taşıyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener''in günün anlamını uygun paylaşımı dikkat çekti;

İşte o paylaşım;

"Torunum Ayda ve tüm kız çocuklarının hayallerini gerçekleştirebildiği, özgürce düşünüp cesurca konuşabildiği bir Türkiye mümkün. 

Yeter ki vazgeçmeyelim. 

#DünyaKızÇocuklarıGünü kutlu olsun."

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ EŞİTSİZLİĞİ GİDERMEK VE FARKINDALIK YARATMAK İÇİN ÖNE ÇIKIYOR

2012''de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınıyor.
 

İlgili Haberler