Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam tersi konuştu

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam tersi konuştu
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal 2021 Para ve Kur Politikası’na yönelik yaptığı konuşmada “enflasyonun temel belirleyicisi döviz kuru” ifadeleri kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ekonomi politikaları üzerine yaptığı konuşmalarda , “Faiz sebep, enflasyon neticedir” ifadelerini kullanıyordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021 Para ve Kur Politikası metninin sunumunu gerçekleştirdi. Enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını vurgulayan Ağbal, "Fiyat istikrarını sağlamak herkesin ortak amacı olmalıdır” dedi.

AĞBAL: “ENFLASYONUN TEMEL BELİRLEYİCİSİ DÖVİZ KURU”

Ağbal, gıda ve temel mal enflasyonundaki artışın belirginleşmesi ile kasım ayında enflasyon yüzde 14’e yükseldiğini ifade ederken, "Üretici enflasyonu da hızlı bir artış da yüzde 23’e ulaştı. Enflasyondaki yükselişin temel belirleyicisinin döviz kuru olduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: “ENFLASYONUNUN SEBEBİ FAİZDİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sık sık enflasyonun neticesinin faiz olduğunu belirtmekte. Erdoğan son olarak geçtiğimiz ay AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada,  “Faiz sebep, enflasyon neticedir ve bunu başaracağız. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı.