Piyasa kulisleri bunu konuşuyor! Merkez Bankası Başkanı'nı koltuğundan edecek gelişme

Piyasa kulisleri bunu konuşuyor! Merkez Bankası Başkanı'nı koltuğundan edecek gelişme
TÜİK’in açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamıyla ortaya çıkan tablonun, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun koltuğunu olmasına neden olabileceği açıklandı. Piyasa kulisleri konu ile ilgili flaş iddialarla çalkalanıyor.

Piyasa kulisleri “TÜİK açıkladığı enflasyon oranı ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu işini bitirdi” şeklinde yorumlar çalkalanıyor.

Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklarken ortaya çıkan tabloda Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun nasıl faiz kararı alacağı merakla beklenirken, bir çok ekonomist Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’nun 23 Eylül’deki toplantıda bir faiz indirimine gitmemesi dahilinde koltuğunun sallanacağını ifade ediyor.

TÜİK’in açıkladığı yıllık bazda 19.25 enflasyon oranının Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun elini zayıflattığı belirtiliyor.

ENFLASYON REEEL FAİZİN ÜZERİNE ÇIKTI!

Son gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi yüzde 19 olarak açıklanırken Ağustos ayı TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde 1,12 yükselirken, yıllık bazda yüzde 19,25 oldu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu daha önce faizin enflasyonun üzerinde kalacağı söylemleri kafaları karıştırdı.

TÜİK MB BAŞKANI KAVCIOĞLU’NU ZORA SOKTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay A Haber ekranlarında “Enflasyon noktasında da ağustos ayını geride bıraktığımızda, biz ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz Faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok, bunun sinyalini de ben belli yerlere vermiş oluyorum" cümelerini kurarken Merkez Bankası’nın 23 Eylül’deki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen talimatla beraber sembolik de olsa bir faiz indirime gideceği bekleniyordu.

Bu şartlar altında Merkez Bankası’nın bir faiz indirimine gitmesi, dolar kurunda ciddi ataklara neden olabilir. Herhangi faiz indirimine gidilmemesi halinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın faiz indirimi beklediği fakat bu indirimi gerçekleştiremeyen daha önceki Merkez Bankası Başkanları Murat Çetinkaya, Murat Uysal ve Naci Ağbal gibi Şahap Kavcıoğlu’nu da görevden alabileceği durumu da söz konusu. Durum şunu gösteriyor ki TÜİK’in açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamları Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun başını ağrıtacağa benziyor.

İlgili Haberler