Merkez Bankası çöpe attı, Yeniçağ manşet yaptı

Merkez Bankası çöpe attı, Yeniçağ manşet yaptı
Büyük kriz yaşayan ekonomimizde güven ve istikrar kaybolunca, yapılan tahminler de tutmaz oldu. 27 Ocak'ta, 2022 yılı sonu enflasyon beklentisini yüzde 23,2 olarak açıklayan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dün bu tahminini yüzde 42,8'a yükseltti.

ÖNGÖRÜLER BOŞ ÇIKTI

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, 3 ay aradan sonra yaptığı dünkü sunumunda, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2022 yılı sonunda yüzde 38,7 ile yüzde 46,9 aralığında (orta noktası yüzde 42,8) gerçekleşeceği öngörülmektedir" ifadelerini kullandı.

GIDADA ARTIŞ 2 KAT

Şahap Kavcıoğlu''nun sunumunda en dikkat çeken revize ise gıda fiyatları tahmininde oldu. TCMB''nin 2022 yıl sonu gıda fiyatları tahmini da yüzde 49 olarak revize edildi. Merkezin daha önceki yıl sonu gıda fiyatları tahmini ise yüzde 24,2 idi.

YIL SONU % 50''Yİ GEÇER

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, MB''nin tahmini tutturmaya çalışmak yerine değiştirmeyi tercih ettiğini belirterek "Bu durumda yıl sonunda enflasyonun yüzde 50''nin üzerinde olacağı kesinleşti" diye konuştu.

ENFLASYON EZDİ GEÇTİ

CHP Milletvekili Serkan Topal da, Merkez Bankası''nın tahminini 3 ayda neredeyse 2 katına çıkarttığına dikkat çekerek "Hani milletimizi enflasyona ezdirmeyecektiler? Kendi açıkladıkları rakamlar buysa, gerçek enflasyonu tahmin edin!" dedi.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin birinci sayfası:

İlgili Haberler