Merkez Bankası'ndaki alınmaları savunan Dilek Güngör'e Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan'dan tokat gibi cevap

Merkez Bankası'ndaki alınmaları savunan Dilek Güngör'e Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan'dan tokat gibi cevap
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan Merkez Bankası'ndaki görevden alınmaları savunan Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör hakkında “Kişisel çatışmalarınızın, adamcılığınızın bedelini millet ödüyor" dedi.

Dün gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Merkez Bankası’nda görev değişiklikleri yaşandı. Resmi Gazete''de yayımlanan karara göre; TCMB Başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş görevlerinden alındı.

Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken Para Politikası Kurulu Üyesi olarak da Yusuf Tuna atandı.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, “Merkez Bankası’nda ‘birilerinin’ ince hesabı tutmadı. (Öyle olur bu işler ava giden avlanır)” açıklamalarında bulunarak görevden alınmaları savundu. 

Güngör’ün açıklamasını paylaşan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, “Sizin ince hesaplarınızın bedelini bu millet mi ödeyecek her seferinde?” dedi.

“İNCE HESAPLARINIZIN BEDELİNİ MİLLET Mİ ÖDEYECEK”

Özcan paylaşımında, ”Sabahtan bu yana kurdaki artış yaklaşık 15 kuruş. Sadece dış borcumuz nedeniyle borç yükümüz yaklaşık 65 milyar TL arttı!! Birileri “ince hesap” yapmışmış da ondan görevden almışlarmış. Sizin ince hesaplarınızın bedelini bu millet mi ödeyecek her seferinde?” ifadelerini kullandı.

Özcan paylaşımında ayrıca, "Merkez Bankasını ve yöneticilerini bu sıklıkta değiştiren herhangi bir ülke biliyor musunuz? Kişisel çatışmalarınızın, kliklerinizin, adamcılığınızın bedelini millet ödüyor!! Siz gitmeden bu ülkenin parası değerlenmez, enflasyonu düşmez, milletin çilesi bitmez!! Dolar 9,17TL !" dedi. 

Devamında Özcan, "Sıcak gündem nedeniyle “Dolar ne olur?” diye tahminimi soranlar var. Cevabım Bir ülkenin parasının değerini tahmin etmek için kullanılabilecek “bilimsel” hiçbir metod, TL için bugün kullanılabilir değildir. Bilim henüz bu çapta cehaleti modelleyecek bir yöntem bulamamıştır." dedi. 

İlgili Haberler