Merkez Bankası'nın faiz kararına ekonomistlerden tepki yağdı

Merkez Bankası'nın faiz kararına ekonomistlerden tepki yağdı
Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası (TCMB) Para Piyasası Kurulu 7 ay sonra politika faizinde değişikliğe gitti. TCMB politika faizini 1 baz puan indirerek yüzde 13'e indirme kararı aldı.  Dolar 18 TL'yi aştı. Selçuk Geçer "Dolar 20 hayırlı olsun" dedi.

Dolar için eyvah dedirten yorumlar geldi

Milli Gazete''nin haberi sonrası, Merkez Bankası''nın kararı sonrasında ekonomistlerden ilk yorum geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan ekonomist Selçuk Geçer, "Merkez Bankası 100 baz puan faiz indirdi. Dolar 20 hayırlı olsun" dedi.

Kur yorumlarıyla dikkat çeken Remzi Özdemir ise "Merkez Bankası o çılgınlığı yaptı ve faizi düşürdü dolar yükseliyor borsa düşüyor" ifadeleriyle yaşanan duruma dikkat çekti.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, "Bugünkü faiz indirimi bir kez daha gösterdi ki; Merkez Bankası yöneticileri enflasyonla mücadele etmiyor, koltukta kalma mücadelesi veriyorlar!" ifadelerini kullandı.

Uğur Gürses: "Kör gözüm parmağına… Halkı yoksullaştıracak kararları sonuçlarını bilerek alanlar suç işliyor." dedi.
Mahfi Eğilmez, "Merkez Bankamızı kutluyorum. Dosta düşmana para politikasının nasıl yönetileceğini gösteriyor. Yalnız 100 puan az oldu, 300 olmalıydı!"
diye belirtti.

Ziraat Bankası Eski Müdürlerinden Şenol Babuşçu ise "Merkez Bankası Tebrikler" dedi ama cümlenin sonuna koyduğu beş ünlemle karar tepki gösterdi.

 

Ekonomist Özgür Demirtaş: "Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir."

İlgili Haberler