30 kadını öldürdüğü iddia edilen seri katilin hayatı belgesel oluyor

30 kadını öldürdüğü iddia edilen seri katilin hayatı belgesel oluyor
Meksika'da yaşayan seri katil Andres Filomen Filomeno Mendoza Celis’in 40 yıl boyunda en az 30 kadını öldürdüğü düşünülüyor. Evinde detaylı araştırma yapılan adamın evinden çok fazla insan iskeleti ve kadın eşyaları bulundu. Ayrıca seri katilin cinayetlerden sonra etleri yediği hatta komşularına dağıttığı ortaya çıktı.

Meksika’da Atizapan şehrinde 18 Mayıs 2021 tarihinde çoğunlukla kadınları hedef alarak öldüren 73 yaşındaki seri katil Andres Filomeno Mendoza Celis ekipler tarafından yakalandıktan sonra cezaevine gönderildi.  Ekipler tarafından yapılan incelemede seri katilin evinde insan kemiği sayısı 4 bin 600’e ulaştı.

EVDE İNSAN KEMİKLERİ BULUNDU

Kemiklerin 17’sinin kadın 1 yetişkin erkek ve 1 çocuğa ait olduğu tespit edilirken, yetkililer katilin 40 yılı aşkın süredir en az 30 kadını öldürdüğü tahmin ediliyor. Seri katilin evinde bugüne kadar cesetlerin kemiklerin yanı sıra kadın kıyafetleri, kadınlara ait kimlik kartları, kafa derileri, kafatasları, palalar ve oyma testeresinin yanı sıra zanlının işlediği düşünülen 20 cinayete ilişkin ses kaydına ulaşıldı.

CESETLERİ HEM YEDİ HEM KOMŞULARINA İKRAM ETTİ

İşlediği kadın cinayetleri sebebiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan seri katil, duruşmada öldürdüğü kadınların etlerini komşularına da verdiğini itiraf etti.

BELGESELİ YAPILACAK

Meksikalı yetkililer, seri katilin hikayesinin anlatılacağı bir dizi belgeselin yayınlanacağını duyurdu. Meksika Ulusal Adalet Yüksek Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, “Canibal, Indignacion Total adlı diziyle ülkedeki toplumsal cinsiyete bağlı şiddet ve kadın cinayetleri hakkındaki farkındalığın artırılması hedefleniyor” denildi.

İlgili Haberler