Meteoroloji İstanbul için alarm verip saat açıkladı

Meteoroloji İstanbul için alarm verip saat açıkladı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başta İstanbul olmak üzere yurdun tüm kesiminde etkili olması beklenen kar yağışı için peş peşe uyarılar yaptı.

Ülkenin batı bölgelerinden başlamak üzere yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava nedeniyle, hafta boyunca azalarak kuzey, iç ve batı bölgelerde, hafta sonunda ise yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL’DA YOĞUN KAR YAĞIŞLARI BEKLENİYOR

İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul’daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

ANKARA VE İZMİR’DE DURUM NE?

Ankara: Yağışların, hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur, 09.03.2022 (Çarşamba) günü akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde hafta boyunca aralıklarla etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, 08.03.2022 (Salı) gününden itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Haftanın ikinci yarısında gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 2 ilâ 3 derece dolayında olması bekleniyor.

İzmir: Yağışların, 10.03.2022 (Perşembe) gününe kadar aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların, 09.03.2022 (Çarşamba) gününden itibaren hissedilir derecede (6 ilâ 8 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi ve haftanın ikinci yarısında gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 6 derece dolayında olması bekleniyor.

BUZLANMA, DON, ÇIĞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ( Tokat, Gümüşhane, Bayburt ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin iç ve yüksek kesimlerinde) aralıklarla kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji’den yapılan açıklamada Doğu Anadolu bölgesi için ise şu uyarı yapıldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.03.2022 Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren Doğu Anadolu’da görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, Elazığ ve Tunceli’nin yüksekleri ile Erzincan, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Şırnak’ın doğusu ve Hakkari’de kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden aksamalar buzlanma ve don, eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Perşembe günü yurtta durum şu şekilde:

 

İlgili Haberler