Meteoroloji İstanbul için son uyarıyı yaptı

Meteoroloji İstanbul için son uyarıyı yaptı
Meteoroloji İstanbul ve Marmara bölgesi turuncu kodla uyarıda bulundu.

İstanbul''da bugün akşam saatlerinden (18.00)''den sonra sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan; fırtına beklentisi de mevcut. Fırtınanın hızının saatte 75-85 KM''ye kadar çıkacağı ve Çarşamba/Perşembe günlerine kadar devam edeceği ifade ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Doğu Akdeniz ile Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rüzgarın, Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege’de 07.02.2022 Pazartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 08.02.2022 sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyinden başlayarak kuvvetli rüzgarın yönünün kuzey ve kuzeydoğuya (poyraz) döneceği 09.02.2022 Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli, Marmara Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde ve Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Öte yandan Batı Karadeniz için de yoğun kar uyarısı yapıldı.

"Batı Karadeniz’de beklenen yağışların 08.02.2022 Salı günü akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde (Düzce, Bolu, Karabük , Kastamonu ve Çankırı, Sinop''un iç kesimleri) yoğun kar (20 cm. üzeri kar örtüsü) , kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur, zamanla yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışlarının 10.02.2022 Perşembe sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde (150-200 metre üzeri rakımlı yerlerde) yoğun kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi, şehirlerarası otoban, karayolları ve geçitlerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarını, anlık meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir."

İlgili Haberler